Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спомени и коментари за българското футболно лято САЩ`94

За футбола - с любов!

В Клуб СПОРТ гостуват Борис Генцов, Огнян Павлов, Павел Павлов, Милко Павлов и родителите на Даниел Боримиров- Боримир и Виолета

3
Дани Боримиров с първата си купа в двора на училището на видинското село Покрайна
Снимка: Боримир Борисов, семеен архив

От 12 юни до 13 юли Планетата отново ще е футболна топка.

Този път кълбото, което ще взривява трибуните, е в златисто и зелено. Официалната топка на поредното Световно първенство бе представена в края на изминалата седмица, съобщи БТА. Бразилката носи името "Бразука Финал Рио" и е създадена специално за шампионата. Тестовете са продължили около две години и половина, като в тях са взели участие над 600 футболисти от цял свят, 30 отбора от 10 страни, разположени на три континента. От 1 юни "Бразука Финал Рио" е в свободна продажба.

Добър повод да започнем настройката си за Световното в Бразилия`2014. Още повече, че тази година се навършват 20 години от вълшебното българско футболно лято на 1994 година.

Връщаме се 20 години назад с видинчаните Борис Генцов, Огнян Павлов, Павел Павлов, Милко Павлов и родителите на Даниел Боримиров - Боримир и Виолета. През вълшебните нощи на българските победи на САЩ`94 Дани бе нашето- видинското! момче в звездния отбор на българските лъвчета.

Даниел Боримиров на стадион Георги Бенковски във Видин, с Хари Яръмов и Генади ЦоковПо време на мачовете под терасата на жилището на Борето и Вили във Видин се събираше половината град- хората идваха да стискат палци, да споделят радостта си и надеждите си...

Какво си спомнят гостите в Клуб СПОРТ на Радио ВИДИН за онези звездни нощи от САЩ`94?

Как коментират сегашното състояние на българския футбол?

Кои мачове непременно ще гледат и кои са личните им фаворити на Бразилия`2014?

Чуйте в прикачения аудио файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия