Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват празниците "Емил Чакъров"

Седмият музикален фестивал "Емил Чакъров“ се открива довечера на Летния театър с оперна премиера. Повече по темата от Петя Янакиева чуйте в звуковия файл




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Аида" на сцената в Бегликташ

Една от най-впечатляващите постановки на Държавна опера – Бургас – „Аида“ от Джузепе Верди, в режисьорската версия на доц. д-р Александър Текелиев, ще представи популярната опера на 17 август, от 20:30 часа на мистичната сцена на тракийския мегалитен комплекс Бегликташ. Спектакълът ще бъде под майсторската палка на проф. д-р Григор Паликаров.  След..

обновено на 17.08.24 в 16:18

Заключителна гала на участниците в балетната академия "Ваганова"

Бургас е домакин за трети път на лятното училище на световната балетна академия “Ваганова”.  На 17 август бургаската публика ще може да види постиженията на участниците в академията в заключителна гала. Тя ще бъде в зрителната зала на НХК от 19.00 ч. с вход свободен. Международната танцова организация Russian Masters Ballet, която представлява..

обновено на 17.08.24 в 15:42

Лятно кино в Ямбол с филма "Завръщане 2"

Община Ямбол напомня, че и през август могат да се гледат български фирми на открито. Тази вечер от 21:00 часа ще бъде представена българската комедийна драма „Завръщане 2“.  Тя е със звездното участие на Александър Кадиев, Башар Рахал, Ники Илиев, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Диляна Попова и др. Първата част на романтичната..

публикувано на 17.08.24 в 15:33

Teen Boom Fest 2024 казва „Избери доброто“

Младежкият фестивал „Тийн Буум Фест“ акостира на Морска гара Бургас този уикенд със своето пето издание. Всяка година участниците във форума имат определена кауза. Тази година се обединяват Община Бургас, Агенция Митници и Националната Агенция за приходите с две големи кампании. Срещи с инфлуенсъри и концерти са част от програмата на двата..

обновено на 17.08.24 в 13:37

Проучванията на "Малкото кале" край село Воден продължават

Продължават археологическите проучвания на средновековната крепост „Малкото кале“ край боляровското село Воден. При тазгодишните разкопки християнски параклис, използван през 11-12 век. Разкопките на крепостта Малкото кале продължават от 2008 година, като над 80 процента от вътрешното пространство вече е проучено. Големият пожар, който през юли,..

публикувано на 17.08.24 в 13:31

Шопенови дни на клавирното изкуство предстоят в Бургас

На 26 август от 19 часа предстои концерт на известния полски пианист Павел Мазуркевич, който ще гостува в Бургас в Залата на Областна администрация.  Ще има и майсторски клас в НУМСИ ”Проф. Панчо Владигеров” - Бургас. Той ще се проведе от 25 до 27 август, между 10 и 16 часа.  Ще звучат произведения не само на Шопен, но и на Бах, Марчело, Лист и др.

публикувано на 17.08.24 в 12:29

В село Варвара стартира двудневният фестивал на хвърчилата

Четвъртият поред Фестивал на хвърчилата в царевското село Варвара ще започне в неделя от Сухото дърво, Дарданелите в 11 часа. Фестивалът ще продължи до 15 часа. Също от 11 часа, но в рамките на час ще се проведе Майсторски клас на Kostaa Flykites (stunt kite). За първа година Министерство на туризма подкрепя фестивала.  Варвара кайт фест продължава по..

публикувано на 17.08.24 в 12:19