Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маринка излиза на нов протест срещу каменната кариера

Жителите на бургаското село Маринка ще протестират срещу изграждането на кариера за инертни материали в близосто до домовете им. Хората се притесняват, че създаването й ще замърси района. Това е  вторият им организиран протест за по - малко от месец. Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бързият влак за София от Бургас закъснява с над 80 минути

Бързият влак 8612 от Бургас за София закъснява с 82 минути. Той все още не е тръгнал от гарата в морския град.  По разписание влакът трябвало да тръгне днес в 15:00 часа. В сайта на държавните железници е посочено, че влакът ще тръгне в 16:22 часа.  Причината не е уточнена. 

публикувано на 18.07.24 в 15:07

Започва ремонт на пътя Царево - Бродилово

Започна рехабилитацията на пътя с. Бродилово – Царево с  водосвет и първа копка. Ремонтът  на общинския път ще се извърши чрез метода на студено рециклиране. Очаква се да се увеличи, устойчивостта и трайността на пътя и съоръженията към него, чрез възстановяване и замяна на конструктивни и геометрични елементи. “Вярвам, че трябва да..

публикувано на 18.07.24 в 15:01
Йоси Леви Сфари, посланик на Държавата Израел в България

Не отчитаме риск за израелските туристи в България. Те идват, бизнесът работи, академичните връзки са добри

„Израелските власти оценяват потенциалния риск за гражданите си при пътуване във всяка страна. Според тях в България не съществува конкретен риск, който да можем да идентифицираме“ – коментира посланикът в България Н. Пр. Йоси Леви Сфари в интервю за БНР Бургас. Днес той ще участва във възпоменателната церемония в памет на петимата убити..

публикувано на 18.07.24 в 15:01

Бургас отбеляза 187 години от рождението на Левски (снимки и видео)

Бургас отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски. Десетки бургазлии положиха цветя и преклониха глава пред паметника на Апостола в Морската градина.  Честванията започнаха с военен ритуал на почетния караул на флотилия „Бойни и спомагателни кораби“. Официални гости и бургазлии показаха своята признателност пред делото на Левски...

публикувано на 18.07.24 в 14:41

Два хеликоптера на армията се включиха в гасенето на пожара край Воден

Два хеликоптера на Българската армия се включиха в гасенето на пожара край боляровското село Воден. Вятърът в района в ранния следобед се усили и това усилва възможността пожарите да се разраснат. В селото днес започнаха огледи на изгорелите къщи. Ще бъдат описани 15 от пострадалите 35.  Възрастен мъж, при вида на изгорялата си къща, се разплака...

публикувано на 18.07.24 в 14:28

Общината даде старт на 45 бургаски проекта за 130 млн. лева, финансирани от НПВУ

Бургас е един от лидерите по одобрени проектни предложения, каза зам.-кметът инж.Чанка Коралска. Днес бяха представени 45 проекта на Общината, които са одобрени за финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Те  са на обща стойност 130 милиона лева. За част от тях предстои сключване на договори за изпълнение...

публикувано на 18.07.24 в 12:43

С възпоменателна церемония почитат жертвите на атентата на летището в Бургас

12 години се навършват от атентата на летище Бургас. С възпоменателна церемония пред мемориала на морската аерогара ще бъде почетена паметта на загиналите 5-а израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов.  На ритуала се очаква да присъстват близки на пострадалите израелски граждани. Той ще премине при засилени мерки за сигурност.  Мелиад..

публикувано на 18.07.24 в 08:42