Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарителска акция за Мизия започна и в Бургас

Бургас ще помага на пострадалите от наводнението в Мизия. Кампания за набирането на средства започна сдружението с нестопанска цел „Усмивка“. Средствата ще се събират в дневен център Миа Монтесори, поясни председателят на сдружението Митка Георгиева. 
Сдружението е открило и специална дарителска сметка, която е публикувана на сайта и фейсбук страницата на организацията. Събраните средства ще бъдат предадени на пострадалата община, която ще ги разпредели на нуждаещите се. Кампанията ще продължи до 15 август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки, а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания. На място са стотици пожарникари, горски служители и доброволци.  Няма опасност за населените места и хората в районите, в които е обявено частично бедствено..

публикувано на 19.07.24 в 14:29
Една от къщите в село Воден.

Бургазлии помагат на Воден: как и къде можете да дарите

Призив към бургазлии да помогнат на хората в бедстващото заради пожарите ямболско село Воден отправи Мариана Русева. Жената има наследствена къща там, която не е повредена, за разлика от повече от 30-те къщи, до които огънят стигна. Всеки, който желае, може да ѝ остави дарения (пари, храна, вода, дрехи) до 12 часа утре, 20 юли, на..

публикувано на 19.07.24 в 14:19

Пожар на дюните край Несебър

В 11.50 часа е поучен сигнал за пожар на дюните край Несебър. Два екипа на пожарната са там посочи, началникът на областната служба - старши комисар Николай Николаев.  Горят сухи треви и храсти. На този етап няма опасност огънят да се разпространи. 

публикувано на 19.07.24 в 14:05

Осигурени са храна и вода до края на седмицата за пострадалите във Воден

18 души от Воден и Крайново са загубили основните си жилищата, каза за БНР Бургас зам.- кметът на община Болярово Нина Терзиева. Това показва описът, направен от общинската комисия. Готови са протоколите за изгорялата покъщнина. Описът е направен вчера, има и други засегнати хора, но за тях сградите не са основни домове и имат алтернатива...

публикувано на 19.07.24 в 13:01

Сменят директорите в 13 бургаски училища и още 19 в областта

Конкурси за нови директори в 32 училища в област Бургас обяви Регионалното управление на образованието.  13 от тях са в град Бургас, останалите са в Айтос, Карнобат, Несебър, Каблешково, Камено, Слънчев бряг и селата Пирне, Оризаре, Бата, Горица, Струя, Планиница, Череша, Снягово, Трънак, Факия, Лозарево, Съединение. При повечето причината..

публикувано на 19.07.24 в 11:33

Стотици пожарникари, горски и военни четвърти ден се борят с огъня в община Болярово

Четвърти ден продължава пожарът в крайграничната община Болярово. Остава в сила частичното бедствено положение обявено в пет населени места. В борбата с огъня са включени стотици пожарникари, горски служители, военнослужещи. В района има противопожарни екипи и тежка техника от няколко области, в готовност са и два хеликоптера от Авиобаза Крумово,..

публикувано на 19.07.24 в 10:54

Калин Стоянов: Работим на три фронта в Ямболско, единият от тях тръгва към Турция

Служебният премиер Димитър Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов дават брифинг в село Мамарчево.  "На територията на Крайново, Воден и Шарково работим на три фронта, които са доста широка разпрострели пожарите. Единият от тях тръгва към българо-турската граница, която е сравнително близо. Реално има засегнати няколко къщи от селото. Малко..

публикувано на 19.07.24 в 09:35