Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обновиха общежитието на младите музиканти в Котел с австрийски дарения

Откриха обновеното с австрийски дарения общежитие в Музикалното училище в Котел. 160 хил. лева събраха  за училището Съюза на австрийските пенсионери и туроператори от Австрия и България

 Създадените през 2013 година приятелски отношения между австрийски пенсионери и учениците от музикалното училище в Котел навлязоха в нова фаза. Към дарените миналата година 90 хил. лева от туристите на Съюза на австрийските пенсионери, тази се прибавиха още 70 хиляди.

С тях са изцяло обновени 30 от общо 60 жилищни помещения в общежитието на Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев”.

Благотворителната кампания за набиране на средства стартира след като Съюзът на австрийските пенсионери избра Слънчев бряг за място на „Пролетните срещи” на своите членове през 2013 г.  и 2014 г.

Програмата на общо 12 хил. възрастни австрийци включваше и посещение на музикалното училище в Котел.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Милица Иванова от Варна получи наградата си от кмета Димитър Николов

Отличиха победителите от международния литературен конкурс на "Алеф"

Милица Иванова от Варна е лауреатът от деветото издание на Международния литературен младежки конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. В отличената творба „Ноевият ковчег“ разказах за необикновената постъпка на един обикновен човек, обясни тя пред БНР-Бургас: „В моя разказ циганинът, който е и гробар,..

публикувано на 29.06.22 в 17:16

Непоказвани картини на Петко Задгорски отбелязват 120 години от рождението му

Две непоказвани художествени произведения ще бъдат представени на изложба, посветена на 120 години от рождението на големия творец Петко Задгорски. Те са дарени през последните години за фонда на галерията, където се съхранява творчеството на емблематичния бургаски майстор. Едната картина е предоставена от Регионален музей – Бургас, а другата е рисунка..

публикувано на 29.06.22 в 13:28

Община Бургас отбелязва Джулай морнинг с тематичен уикенд

На посрещането на първите лъчи на юлското слънце е посветен поредния тематичен уикенд на Община Бургас. Той е под надслов July и Retro уикенд и ще се проведе от 30-ти юни до 3-ти юли. Плажът ще е мястото за посрещане на Джулай морнинт с концерт с участието на P.I.F., Lek City Case, Mr. Vagabond и други.  Джулай морнинг идва с P.I.F на..

публикувано на 29.06.22 в 12:07
Хилда Казасян

Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят световно кино в Бургас

След огромния успех на програмата "Да послушаме кино", включваща някои от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино...

публикувано на 29.06.22 в 11:20

Петя Стойкова и Радослав Йорданов с награди от танцовата общност "Импулс"

За втора поредна година бяха връчени годишните награди на професионалната танцова общност "Импулс". За "Изпълнителски съвременен танц " беше отличен Радослав Йорданов от бургаската танцова школа "ДЮН" и "Музотанц", а наградата за оригинална хореография на авторско танцово представление получи Петя Стойкова за съвременния ѝ танцов спектакъл..

публикувано на 29.06.22 в 09:17

Джулай морнинг идва с P.I.F на бургаския плаж

Първото юлско утро за 11-и път ще бъде посрещнато на бургаския бряг с музика. Сцената ще бъде до моста на Централния плаж, а входът по традиция е свободен. Фестивалът се организира със съдействието на Община Бургас, а сред хората, които създават програмата е Марияна Добрева-Велева, позната от групите „Силует“ и Acoustic Point. Тя анонсира:..

публикувано на 28.06.22 в 15:30

Петгодишни изпълнители идват за „Сезони“

Четирима петгодишни изпълнители от Пловдив са най-малките на възраст, които ще участват в песенния конкурс на арт фестивала „Сезони“. Той ще трае от 1 до 3 юли в експо център „Флора“. Над 300 участници от цялата страна са заявили присъствие в различните негови прояви. Деца и младежи на възраст от 5 до 19 години ще представят   поп и..

публикувано на 28.06.22 в 14:37