Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вероятен втори случай на ебола в Мадрид, съобщават испанските медии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Може би е открит втори случай на заразен с ебола в Мадрид, съобщава испанският в-к El Mundo, цитирайки говорител на Министерството на здравеопазването.

Подобно на първата жертва на коварния вирус от вчера, втората жертва също е била част от медицински екип, участвал в лечение на двама покойници от ебола - испанския свещеник Мигел Паярес и мисионера Мануел Гарсиа Виео.

Испанските медии твърдят, че втората заразена с ебола жертва в Мадрид вече е изолирана в болница "Карлос Трети" заедно с първия медицински работник и с нейният съпруг.

Междувременно стана ясно, че в понеделник Европейският съюз е изпратил писмо до испанския министър на здравеопазването, за да се допита за това как първият медицински работник се е заразил със смъртоносната болест.

Разширяването на кризата с ебола е допълнителен негативен фактор за настроенията на глобалните капиталови пазари, които вече са засегнати сериозно от геополитическите кризи около Украйна и ИДИЛ в Близкия изток, както и от слабото икономическо представяне на Китай и шокиращото влошаване на германския промишлен сектор през август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.