Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Порошенко не е голям оптимист относно разрешаване на украинската криза

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви пред австрийския канцлер Вернер Файман, че той не е обнадежден относно разрешаването на украинската криза след проведените по-рано днес разговори с европейските и руски лидери в Милано, Италия.

За съжаление не съм голям оптимист, сподели Порошенко в началото на среща с канцлера на Австрия, съобщава агенция Ройтерс.

По-рано днес Порошенко се срещна с руския президент Владимир Путин и с лидерите на Германия, Франция, Великобритания, Италия и на Европейския съюз, провеждайки разговори, които имаха за цел да доведат до укрепване на споразумението за прекратяване на огъня в източната част на Украйна и в опит да се сложи край на споровете на Киев с Москва относно цените на руския природен газ.

Междувременно се заговори, че Путин, Меркел, Оланд и Порошенко ще проведат нова съвместна среща от 14:00 ч. в опит да сближат техните диаметрално противоположни позиции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Остават сериозни различия след срещата Путин - Меркел, заявиха от Кремъл

След проведените в Италия разговори между Владимир Путин и Ангела Меркел се вижда, че остават в сила сериозните различия между Германия и Русия относно кризата в Украйна, се посочва в официално изявление на Кремъл. Изявлението е факт, след..

публикувано на 17.10.14 в 09:47