Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново жертва на пороите в Бургас

Архив
Снимка: Радио Бургас

Екипи на пожарната и полицията, заедно с кмета на Бургас Димитър Николов  през цялата нощ са издирвали жената в района на местност край бургаското село Росен. Трупът й е бил открит към 8 часа тази сутрин, каза за радио Бургас директорът на пожарната комисар Васил Василев.

„През цялата нощ продължи издирването от колеги от полицията. В района на с. Росен, най-общо казано, бе открита жената, починала“

  Жената заедно с мъжа си са оставили колата на пътя и са тръгнали пеша, когато водата ги е повлякла, това каза кметът на Бургас Димитър Николов

„С мъжа си, вчера са се опитали, оставали са си колата и пеша са тръгнали към с. Росен, преди селото, водата ги е повлякла. Получихме сигнала вечерта, около 20 ч. Другият мъж (който също се издирваше) го намерихме вкъщи, бай Григор. Жив и здрав е. Паниката се получи затова, че синът му го издирваше, телефонът му не е работел. Но той се е прибрал и всичко е нормално. Сега започнахме да правим подробен оглед на всички кризисни точки, да описваме щетите“

За щастие е открит изчезналият мъж,  който също беше обявен за издирване. Той е пътувал с бус  в района на вилна зона Черниците, над рибарското селище Ченгене скеле по пътя Бургас - Созопол, спукал гума и се продължил да върви пеша.

В момента валежите отслабнаха и ситуацията постепенно се нормализира. Вече всички пътища са отворени, съобщи още кметът Димитър Николов. Екипи днес ще обикалят засегнатите райони, за да се видят щетите. По думите на кмета, те ще надхвърлят тези при септемврийските наводнения.

Валежите в Бургаско достигнаха рекордни стойности от 220 литра на кв. Вчера стотици бяха евакуирани. Най-тежка в община Бургас отново беше ситуацията Ченгене Скеле.  Двете диги пред рибарското селище се скъсаха и близо 50 души останаха за няколко часа блокирани. Риск имаше и за дигата на продуктопровода на нефтеното пристанище, който минава южно от вилната зона Черниците. От Лукойл са уведомени да го следят, за да се избегне риска от екологична катастрофа.  Къща се срути на улица „Ален Мак“ в комплекс Меден рудник. Обитателите възрастен мъж и дете са настанени в общинския приют.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почти 6000 лв са дарени до момента на пострадалата крайгранична община Болярово

Вълна от съпричастност към пострадалата крайгранична община Болярово.  Само за часове в обявената дарителска сметка за пострадалите жители  на общината са събрани почти 6000 лв. Освен това са дарени стотици литри вода, храна и пакетирани хранителни стоки. От Общината изказват своята благодарност към дарителите: “БЛАГОДИМ ВИ за съпричастността!..

публикувано на 21.07.24 в 08:16

Допълнителни автобуси през уикенда за фестивала в бургаските “Минерални бани”

Допълнителни курсове на автобусите по линия №3 ще има в късните часове в събота и неделя. Освен с редовния курс в 22.35 часа от кв. "Банево", ще има и извънредни автобуси, информират от ОП "Бургасбус". Причината е провеждащия се фестивал  Metalhead Beer Fest в бургаския парк “Минерални бани”.  Общо 19 пивоварни от България, Германия,..

обновено на 20.07.24 в 12:14

За село Еркеч разказват в Етнографския музей на Бургас

В двора на Етнографския музей на Бургас на улица „Славянска“ №69 ще бъде представена книгата „Година – живот – история“. Това е второто издание на труда на етномузиколога проф. д-р Горица Найденова. Книгата е резултат от единадесетгодишно задълбочено изследване  на традиционната култура на село Еркеч.  В него музиката присъства в контекста на..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Приключи ремонтът на две улици в Айтос

Приключи ремонтът на две улици в Айтос. Финансирането е осигурено от Програмата за развитие на селските райони за периода. Градът вече има и нов Плувен комплекс.  1906 кв.м. улични и 899 кв.м. - тротоарни настилки са изградени по общинския проект „Реконструкция на ул. „Даме Груев“ и ул. „Зюмбюл“. Общата стойност на дейностите е в размер на 214..

публикувано на 20.07.24 в 12:00

Локализиран е пожарът, обхванал село Воден

Големият пожар, обхванал село Воден, е локализиран, съобщи кметът на община Болярово Христо Христов. Ситуацията остава изключително тежка. Много от жителите на селото останаха без покрив, след като огнената стихия погълна къщите им. Радев в Болярово: Все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи "В момента има нужда от много..

публикувано на 20.07.24 в 10:52
Една от изгорелите къщи в село Воден.

Събират дрехи и чакат помощ за ремонт на къщите за хората без дом във Воден

Кампания в помощ на хората с опожарени домове в село Воден поде Калина Калчева от Ямбол, израстнала във Воден.  Нейният пост в социалните мрежи достигна до хиляди хора в цялата страна. Тя призова строителни фирми, които имат възможност да подкрепят възстановяването на домовете на пострадалите, защото по думите й те "в момента най-много имат нужда от..

публикувано на 20.07.24 в 09:05

Илинден е!

На 20 юли Православната църква почита Свети пророк Илия. Той е смятан за един от тримата велики старозаветни мъже, в еднаква степен с Моисей и свети Йоан Предтеча. Народът чества празника Илинден по нов стил. Денят се отбелязва по стар стил на 2 август. Българите тачат св. Илия като господар на небесните природни стихии – градушката, гръмотевиците и..

публикувано на 20.07.24 в 07:00