Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васко Кръпката участва в Концерта на свободата, готви 17-и албум с ПББ – домашно производство

25-годишнината на свободата - Свободата да се събираме, да казваме онова, което мислим, да пътуваме, да слушаме рокендрол! Отбелязват музиканти и фенове утре (01.11.2014 г., събота) от 18:00 часа на пл. „Александър Невски“.

В продължение на 2 часа за вас ще пеят: Революция Z; Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд; Космическите гласове на България; Милена; Владо Радулов и Венци Благоев; Група CRUSH; Дуо ВалДи; Ваня Костова и Боян Михайлов.

Концертът на свободата е част от Инициативата „25 години свободна България“, под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. Входът е свободен.

С инициативата „25 години свободна България“ се отбелязва 25 години от падането на Берлинската стена и рухването на режима в България, поясняват организаторите.

Под същото мото ще се проведат над 100 събития в страната и чужбина, като концерти, кинопрожекции, изложби, публични дискусии, телевизионни и радио формати. През ноември т.г. София ще бъде домакин на международна конференция с участието на настоящи и бивши политици от България и Европа, на която ще се говори за мястото на българския преход в Централна и Източна Европа и значението му за страните съседки на България, които не са членове на НАТО и ЕС, но преминават през сходни политически трансформации.

Концертът на свободата утре е само повод да поканим емблематичния Васко Кръпката и да поговорим за музиката и живота.

Чуйте думите и устната хармоника на Кръпката в студиото на Радио София! Нека има светлина!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия