Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на пловдивски приложници тази вечер

Изложбата "Приложение пловдивски приложници 2014" се открива на 14 ноември, петък, от 18 часа в залата на ул. "Гладстон" 32. Кураторът Костадин Отонов дава нов живот на проекта си пловдивски приложници да се представят с обща изложба под шапката на Дружеството на пловдивските художници и Община Пловдив. 10 години изминаха от предишното издание на "Приложение", припомня Отонов, който сега е поканил 20 творци. Повечето художници са познати на публиката с лични авторски изяви през изтеклото десетилетие има доайени, има и млади.

Някои участват в обща експозиция премиерно, или в ново амплоа уточнява кураторът, утвърден приложен график. Той е замислил "Приложение пловдивски приложници 2014" като 20 ярки мини самостоятелни изложби - керамика, дърворезба, стенопис, приложна графика, мозайка, иконопис, сценография, накити.

Завръщането на "Приложение" след 10-годишна пауза в залата на "Гладстон" 32 е значимо артсъбитие не само за Дружеството на пловдивските художници, убедена е неговият председател, художничката Снежана Фурнаджиева, а и за културния живот на Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.