Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендил е снимачна площадка на нов български филм

Ивайло Христов е режисьор и сценарист на "Каръци"
Снимка: Венета Павлова

От две-три седмици Кюстендил е снимачна площадка – тук се заснемат основните кадри от бъдещия игрален филм "Каръци". Режисьор и сценарист на лентата е Ивайло Христов. Актьорският екип е почти същият, както и в предишния му филм "Стъпки в пясъка". В главните роли са предимно млади хора, възпитаници на Христов, но и по-възрастни, един от които е Ненчо Илчев.

Според авторите филмът е с тийнейджърска проблематика, разказва за млади хора, които живеят в един суров свят. Героите се борят за оцеляването си, за любовта си и да съхранят ценностите, изградени и предадени им от предците.

Главният герой (ролята изпълнява Ованес Торосян) е в 12-и клас, живее с болната си от Алцхаймер баба, родителите му работят в Гърция, споделят за сюжета и фабулата на бъдещата продукция от снимачния екип. Включени са и 150 ученици от кюстендилските гимназии, които заработват по 30 лева на ден като статисти или за масовките. Учениците няма да вземат заработеното на снимачната площадка – парите ще получават родителите им, поясни директорът на Кюстендилския театър Чавдар Ненов, който координира като домакин техническата работа по заснемането на епизодите в различни точки и места из града. Снимките приключват на 6-и декември. 

Кюстендилци са горди, че след 35 години – след 1968-а година, когато в града е заснета лентата "Мъже в командировка" с незабравимия Нейчо Попов, отново са харесани за "декор" и атмосфера на филмова продукция. Впечатлени са и в близкото село Пиперков чифлик, където също заснели епизоди от бъдещата продукция. Каква по-добра реклама за града ни от тази, радват се кюстендилци. Някои обаче роптаят срещу заглавието – не било българско. Други го харесват – самите домакини се имат за каръци, Кюстендил не е проспериращ последните години, коментират из тукашните кафенета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44