Отварят широко вратите на бюрата по труда за младежите

Седмица на отворените врати за младежи организира Агенцията по заетостта. Инициативата  ще се проведе във всички бюра по труда в цялата страна от днес до 28 ноември. 
Посетителите ще могат да разговарят със специално обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29-годишна възраст за възможностите за намиране на работа  в страната и чужбина, съобщи Атанаска Янева, главен специалист в „Бюрото по труда“ в Бургас    
 чуйте звуковия файл
По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват - консултиране, професионално ориентиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и др. Работното време на трудовите посредници ще е от 10 до 16 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Малкотърновци плащат ток само по дневна тарифа

Жители на Малко Търново плащат тока си само на дневна тарифа. Това е от повече от година, след като са подменени електромерите в странджанския град. При подмяната на електромерите, голяма част от жителите на града, особено по възрастните имаха еднотарифни, казва общественикът Георги Бъклев: "Преди година и половина, две смениха електромерите с..

публикувано на 11.12.19 в 07:39

Отново задушлива миризма в Бургас

Остра задушлива миризма отново тази нощ в Бургас. Тя е усетена най-силно в периода между 23 часа и два часа след полунощ в комплексите „Славейков“ и „Изгрев“. Множество сигнали затова подават бургазлии в социалните мрежи. Потърпевшите я описват като „силна миризма на изгорели газове“. Подаден е и сигнал в Регионалната инспекция по околната среда..

публикувано на 11.12.19 в 07:02
Снимката е илюстративна.

Увеличават част от таксите за технически услуги на Община Бургас

Предвижа се увеличение на част от таксите по някои от услугите, които извършва Община Бургас. Сред тях са такси за ползване на тротоарно пространство при строеж, както и промяна на цената за издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на строежи . Една от причините за предложението, внесено от местната администрация са промените в Закона..

публикувано на 10.12.19 в 16:51

Увеличават драстично цената на водата в Сливен през 2021?

Промяна в цената на водата в Сливен може да има през 2021 година, съобщиха от областна администрация, цитирайки управителят на ВиК Севдалин Рашев. Според разпространена по-рано информация на извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски, е коментирано увеличение между 10 и 15%. На срещата са присъствали кмета на Сливен Стефан Радев,..

публикувано на 10.12.19 в 16:18
Румен Христов

Превозвачи: Увеличението на субсидията за превоза към селата няма да е достатъчно

Предвиденото увеличение на субсидиите за губещите автобусни линии в слабонаселените места с около 6 500 000 лв. няма да е достатъчно. Това посочи Румен Христов, управител на най-голямата фирма в бранша в областта, коментирайки проекта за Закона за държавния бюджет за следващата година. „Не 6 млн. лв., не 16 млн. лв. и 26 млн. лв. няма да..

публикувано на 10.12.19 в 15:51

"Булевард Демокрация" - на 10 декември

Световната музикална сцена осиротя, след като ни напусна един от най-ярките и запомнящи се гласове на рок-музиката от 90-тте – Мари Фредериксон, вокалът на „Роксет“. Дуото прекрати концертите си през 2016 г. като поясни, че причината са лекарски препоръки към певицата., припомнят vesti.bg През 2002 г. тя е диагностицирана с мозъчен тумор. Мари..

публикувано на 10.12.19 в 15:07
Тодор Колев ще е новият териториален директор на ЦАУ

Сменят двама териториални директори в Община Бургас (обновена)

Двама от шестимата териториални директори в Бургас ще бъдат сменени, потвърдиха пред БНР-Бургас от Общината. Първоначалната информация, която източници на медията разкриха е, че само Магдалена Манолова запазва поста си, но от администрацията поясниха, че смяната е само при две дирекции. Мария Вълчева е новият директор на ЦАУ "Изгрев",..

обновено на 10.12.19 в 14:32