Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дамски струнен квартет "Интро" свири по повод 123 години град Монтана

Дамски струнен квартет "Интро" ще свири по повод 123-тата годишнина от обявяването на градския статут на Монтана. Концертът ще се състои днес, 1 декември от 17.30 ч. в Драматичен театър - Монтана. Цигуларките от "Интро" предлагат шоу-спектакъл, съпровождани от брас секция, гайда и вокал. Публиката ще чуе интерпретация на класическа музика в съвременен аранжимент, богат асортимент от световно известни хитове, експерименти със стилове, звук и сценично присъствие. Музикалните идеи и тяхната реализация са дело на Жан Пехливанов - преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, и мениджър на групата.

В репертоара, подготвен за концерта в Монтана, са включени инструментални пиеси като "Виктори" на Bond, "Либертанго" на Пиацола, любими валсове на Щраус, Кан-кан на Офенбах, импровизации върху "Зима" и "Лято" по "Четирите годишни времена" на Вивалди, любовна тема из филма "Александър Велики" и други произведения от класиката. Програмата включва хитове като Sway на Дийн Мартин, Sunny на Boney M, песни на Глория Естефан и не само това.

За 10-летната си творческа история "Интро" имат стотици концертни изяви както на българската, така и на международната сцена. Те са свирили пред публиката на 3 континента. Кариерата им бележат успешни турнета в Германия, Обединени арабски емирства, в музикалната столица на Европа - Виена, Китай, Хонконг и Макао, Африка, Гърция и Турция. През 2007 г. "Интро" излизат на сцената с Влади Ампов - Графа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.