Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анна и Джаред („Two Cities One World“): Да си музикант е прекрасно, можеш да влияеш положително

Те са млади, енергични, влюбени и много талантливи. Два града са се срещнали в един свят – светът на музиката.

Днешните ни гости са Анна и Джаред – млади музиканти, обединили усилията и любовта си към музикалното изкуство в група „Two Cities One World“.

Историята им е достойна за роман – срещат се в престижния университет Институт на музикантите в Холивуд, като покрай любовта си към Джаред българското момиче Анна пише книга и прави самостоятелна изложба. Той – чаровен американец от Сейнт Луис, Мисури - един от най-прекрасните музикални градове в света, който е допринесъл много за въздействието на типичната американска музика.

Още в началото на творчеството си двамата са си поставили амбициозната цел да започнат да пишат заедно музика и да направят 10 песни за три месеца. „Това е доста тежка задача, защото трябва да се аранжират, за да се изпълнят пред публика, но успяхме да постигнем целта си и така се роди нашата група. Малко по малко записахме парчета и се роди албумът.“, споделя Анна.

Самият албум е доказателство, че се справят добре заедно – „Together“ – очарователна смесица от джаз, фънк и мистика. Посланието им е, че музиката трябва да звучи реалистично, а не излишно захаросано. Въпреки младостта си, твърдят, че са наясно, че любовта не е достатъчна, а трябва да се пее и за проблематичните моменти в живота на човека. Самият Джаред признава, че е очарован от българските фолклорни ритми и открива сила в звученето на нашата музика.

Чуйте повече за вълненията, които споделят Анна и Джаред в разговора с Мариана Гомилева в студиото, плановете им за една българска Коледа, песен от албума им „Together“ и специалната премиера на най-новата им песен „Hungry for love“ – ексклузивно в „Ритъмът на столицата“ в ефира на Радио София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия