Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Божков открива изложба в Новотел Пловдив

Доцент Кирил Божков открива своя коледна изложба живопис и акварел в Новотел Пловдив, представена от галерия „Форум”. Божков е определян като майстор на рисунката във всички нейни метаморфози и е смятан за виртуоз на трудната акварелна техника "мокро в мокро". В своите последни работи художникът използва колаж, компютър, принт, фотоапарат, видеоарт, пърформанс и инсталация.  

Преподавателят по живопис в Художествената академия е известен и с това, че не принадлежи на нито една група, течение, артидея, стил. Негови картини са притежание на Националната художествена галерия и много  други галерии и частни колекции в Австрия, Англия, Белгия, България, Германия, Гърция, Египет, Ирландия, Кипър, Колумбия, Норвегия, Русия, САЩ, Сърбия, Чехия, Словения, Франция, Холандия, Швейцария, Япония, Малайзия, Унгария, Италия и др.  За неговото творчество художникът проф. Ивайло Мирчев казва: Намирам направеното от Кирил Божков уникално за българската художествена действителност.  

Откриването е от 18 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.