Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина карикатуристът Стефан Десподов

Почина Стефан Десподов - един от големите майстори на българската карикатура, познат на публиката и като автор на плакатите на Народния театър. Това съобщиха от Съюза на художниците в България.

Десподов завършва художествената академия през 1974-а година, специалност "Приложна графика" в класа на проф. Александър Поплилов.

Веднага започва работа в издателство "Техника", а по-късно и в Народна култура като художествен редактор. Участва в изложби на карикатурата, плаката и приложната графика у нас и в чужбина, увлича се също така от пространствено оформление и рисувания филм. Негови творби са публикувани в периодичния печат в България, Русия, Югославия, Чехия, Германия и Куба.

Носител е на много награди за карикатури от наши и международни изложби.

Поклонението ще се състои на 9-и януари, петък, от 12.00 часа в църквата "Свети Седмочисленици" в София.

Поклон пред светлата му памет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44