Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издъхна прочутият гръцки изпълнител Демис Русос

| обновено на 26.01.15 в 13:49
Демис Русос
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Известният гръцки изпълнител и музикант Демис Русос почина на 68 години, съобщиха от семейството. Русос е издъхнал в болница в Атина в ранните часове на 25 януари. Семейството е забавило оповестяването на кончината, за да "не помрачи важните избори в Гърция". В последно време Русос живееше и в Гърция и в Париж, където имаше апартамент в предградието Ньой.

Демис Русос получава музикално образование в Атина, като пее в различни гръцки групи. Нашумява обаче с основаната през 1968 г. "Афродитас чайлд", заедно с Евангелос Одисеас Папатанасиу - Вангелис. Песента Greek sound става много популярна във Франция, а после и в Германия. Като връх в съвместната дейност на Русос с Вангелис и до днес се възприема концертният албум "666", съдържащ библейски откровения. 
В началото на 70-те години на ХХ век Русос записва първия си самостоятелен албум - Fire and Ice. Той е сравнително некомерсиален и остава неособено известен. Записаният през 1973 г. шлагер Good bye my love, good bye обаче става хит и достига върха на класациите в Германия и допринася за международната му известност като солов певец. Песента и до днес е сред евъргрийните и има множество кавъри.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44