Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зарядна станция за елекктромобили ще заработи на общинския паркинг

Първата постоянна бургаска станция за зареждане на електромобили ще заработи до края на месец февруари. Тя ще бъде монтирана на територията на общинския паркинг на ул. "Гурко".

При хубаво време станцията ще се зарежда със соларни панели, а през останалото - с електричество от конвенционален източник. Тя ще е достъпна за всеки, който използва паркинга. Ще се заплаща само престоят на превозното средство, а зареждането ще е безплатно. За целта служителите на ОП "Транспорт", работещи на паркинга, ще осигурят на желаещите специална чип карта.

Освен автомобили и електроскутери, на станцията ще може да се зареждат всякакви други електронни устройства - мобилни телефони, лаптопи ...

Oо края на годината щe се изградят още две такива зарядни станции - в к-с "Меден рудник" /до новия басейн/ и в к-с "Изгрев" /до последната спирка на автобус 211/.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адвокат: Националната система за контрол на качеството на чистотата на въздуха е компрометирана

Националната система за контрол на качеството на чистотата на въздуха е компрометирана, обяви адв. Димитър Площаков. Той е първият, който завежда дело за 10 000 лева обезщетение срещу Министерството на околната среда и водите заради понесени от него и семейството му вреди заради мръсния въздух. След широко и задълбочено проучване върху контрола на..

публикувано на 08.10.24 в 18:13

Зърнопроизводителите искат спешна среща с финансовия министър

Зърнопроизводителите настояват до два дни служебният министър на финансите Людмила Петкова да се срещне с тях заради изплащането на т.нар. украинска помощ. Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите е провел събрание, на което регионалните структури са взели единодушно решение да настояват за такава незабавна среща. Асоциацията..

публикувано на 08.10.24 в 13:31

Къде няма да има вода днес:

От 9 до 15 часа днес ще бъде спряно водоподаването на бургаската улица "Пробуда", заради ремонтни дейности по ВиК мрежата.  Ще бъде засегнат районът: - от ул."Ивайло" до ул."Цар Калоян"; - ул."Ивайло" - от ул."Македония" до ул."Пробуда"; - ул."Любен Каравелов" до ул."Дебелт"; - ул."Дебелт" - от ул."Любен Каравелов до ул."Пробуда"; Водата ще бъде..

обновено на 08.10.24 в 08:47

Нов православен храм беше осветен в ямболското село Завой

На големия християнски  празник “Покров на Пресвета Богородица“, сливенският митрополит Арсений освети новоизградения църковен храм в ямболското село Завой, носещ името “Покров на Пресвета Богородица“. "Доживяхме и в Завой да имаме храм!!! Разкраси селото ни! Означава много за нас, защото никога не е имало църква тук, хората още не могат..

публикувано на 08.10.24 в 08:40

Паметен знак на актьора Кирил Господинов откриха във Варна

Паметен знак на актьора Кирил Господинов беше открит във Варна, по повод 90 години от рождението му. Инициативата за създаването му е на дъщерята на актьора Веселина Господинова, а изработката на знака е дело на скулптора Кирил Янев. Пред Радио София Веселина Господинова сподели, че заедно с Кирил Янев решават при изработката, изображението на Кирил..

публикувано на 07.10.24 в 15:05

Тихомир Янакиев: Ако се наложи, ще търсим друг терен за автогара

Община Созопол е поискала от Министерството на културата да подпомогне археологическите проучвания на терена, който беше определен за изграждането на нова автогара. Бюджетът, който бе отпуснат от местната администрация за разкопките, вече е двоен на първоначалния и държавата трябва да ни помогне, каза кметът Тихомир Янакиев:..

публикувано на 07.10.24 в 12:23

Община Несебър се включва в програма за мониторинг на водите на Черно море

Асоциация на българските черноморски общини (АБЧО), в партньорство с Технически Университет – Варна, изпълнява проект „EfxINNOs: Създаване на иновативна мрежа за трансфер на морски технологии за подобряване на прехода към устойчива синя икономика в Черноморския басейн“, финансиран по Програма Interreg NEXT Черноморски басейн 2021-2027. Проектът..

публикувано на 07.10.24 в 12:21