Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нов мост от Веселие до Ясна поляна ще струва поне 2 милиона

Два милиона лева са необходими за изграждане на нов мост  между Веселие и Ясна поляна. Има изготвено проектопредложение за финансиране, което е подадено в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Когато бъде одобрено, ще бъдат предприети действия за изграждане. В момента там е на 90 процента  готов  бродът, за който вече ви съобщихме още преди седмица, който е  временно решение, докато бъдат осигурени пари за моста, заявиха депутатите Иван Вълков и Димитър Бойчев,които на място провериха докъде са строителните дейности .

Кметът на Веселие Стойчо Карабинов определи моста като най-голямата щета за селото защото бяхме откъснати от общинския център, снабдяването също бе прекъснато.

До 10 дни съоръжението трябва да бъде пуснато. Общата стойност на щетите за 2014 г. е 5 млн.лв. в региона, а на територията на Приморско най-сериозни са пострадали мостовите съоръжения.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас гласуват допълнително до 1000 лв на дете в приемно семейство

Кметът Димитър Николов ще предложи на общинските съветници на заседанието утре да гласуват нов правилник за финансово подпомагане на приемните семейства в Бургас. Целта е актуализиране и подобряване на процедурите, свързани с отпускане на средствата. Те са отделно от финансирането на националната програма и се отпускат от общинския бюджет...

публикувано на 26.05.20 в 17:57

В детските градини в Община Карнобат се връщат от днес близо 80% от децата

Детските градини в Община Карнобат. ще отворят врати  на 1 юни, в Деня на детето. Ще работят при стриктно спазване на  противоепидемичните мерки и указанията на здравното министерство. Това каза за БНР Бургас кметът Георги Димитров: "Решихме да се възползваме от възможността да започнем на 1 юни. След едно голямо прекъсване се налага..

обновено на 26.05.20 в 17:52

Бургаски парти агенции искат ясни правила, за да работят

За ясни правила и условия на работа настояват парти агенции от Бургас.  Те искат да знаят кога ще могат да провеждат масови събития, за да ги планират. "Нашият бизнес е изцяло спрял вече повече от два месеца", казва  Теодора Дундьова, която се занимава с организиране на детски партита. „За целия период са ми се обадили само двама..

публикувано на 26.05.20 в 16:51

Градски автобус и лек автомобил ожулиха брони на булевард "Демокрация"

Автобус на градския транспорт и автомобил се удариха на кръстовището на булевард „Демокрация“ при завоя за улица „Гурко“. Инцидентът стана малко след 16 часа. На мястото има полиция. Няма пострадали. Мъж на средна възраст и шофьорът на градския автобус дават обяснения пред полицаите. Движението бе затруднено в рамките на половин час за завиващите..

публикувано на 26.05.20 в 16:32

Нови автори в кампанията „Чети във влака”

Много нови автори, издателства и асоциации се включиха към инициативата на БДЖ „Чети във влака“ , като предоставиха своите произведения за виртуалната библиотека на националния железопътен превозвач. За удобство на читателите платформата е изцяло подновена, като вече е добавена категория с аудио книги и категория с пътеписи от конкурса..

публикувано на 26.05.20 в 16:10

Пращат фалшиви съобщения

Фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на "Български пощи" се разпространяват, предупреждават от дружеството. Те са под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни - електронен адрес, данни от дебитна или..

публикувано на 26.05.20 в 14:44

"Булевард Демокрация" на 26 май

В рубриката ни „Тема на деня“ – детските градини отвориха врати в Бургас. 1 юни ще е стартовата дата в Айтос, Несебър и Созопол , както и в Карнобат. Как ще се планира организацията на заниманията-- един от кметовете на общини, Георги Димитров, ще информира. Разхлабване на мерките, но не достатъчно. Липса на планиране и ясни правила...

публикувано на 26.05.20 в 14:39