Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

127 виртуози от 20 държави се състезават в концертната зала на НМУ "Любомир Пипков"

След успешното провеждане на Десетото юбилейно издание Организационният комитет на Международния конкурс "Млади виртуози" обяви провеждането на неговото единадесето издание, което ще се състои от 12-и до 19-и март 2015 г., за категориите цигулка, виола и виолончело и от 30-и март до 5-и април в категорията ударни инструменти.

Международният конкурс "Млади виртуози", член на Европейския съюз на младежките музикални конкурси – EMCY, е предназначен за млади изпълнители, музикални теоретици и композитори от цял свят. Той предоставя нови възможности за всички участници да се състезават и контактуват със свои колеги, да изследват и обменят оригинални идеи, да интерпретират класическа и съвременна музика. В рамките на „Млади виртуози“ се провеждат редица творчески срещи, уъркшоп, „Академия за майсторство“, както и концерти на именити музиканти. Конкурсът е член на Европейския съюз на младежките музикални конкурси – EMCY.

Конкурсът се организира ежегодно и се провежда в зала Концертна и ще се излъчва онлайн в сайта на конкурса.

Повече по темата чуйте от Милка Митева - директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.