Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стралджа осигури здравни грижи за деца от бедни семейства

Две нови услуги  стартираха този месец по проекта на Община Стралджа  „С отговорност и грижа за децата  до 7 години .Той обхваща малчугани и родители,които се нуждаят от здравна и социална грижа.Лекари , педагози и психолози работят с тях в  обновена сграда, превърната в Къща за услуги. Тя е единствената в района и е отворена за социално слаби хора  и малцинствени групи. Там се провеждат  индивидуални и групови консултации,а специалисти правят  посещения и по домовете. С какво Къщата за услуги помага на жителите на Стралджа разказа пред Десислава Златева  ръководителеля на проекта главен експерт  Недялка Димитрова:

„Къщата се използва функционално от август миналата година, когато стартира първата услуга по проекта, която продължи един месец. Непосредствено след неяс тартираха други две услуги, които продължават и в момента. Това са здравна консултация и още една услуга за деца от 3 до 7 години. В началото на месец март стартираха последните две услуги, които са за деца от 0 до 3 и от 3 до 7 години. По принцип бенифициенти са децата от социално слаби семейства и техните родители.

По първата услуга работят лекар педиатър, медицинска сестра и медиатор. По тази услуга се провеждаг предвидените прегледи – месечни, тримесечни  в зависимост от възрастта на децата, Правят се профилактичните прегледи при започването на учебната година и през цялата година се следи здравословното състояние на тези деца. „

цялото интервю чуйте в звуковия файл
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В условията на ковид криза: Доброволци помагат на възрастните хора в Малко Търново

Доброволци се отзовават в помощ на възрастни, самотно живеещи и трудноподвижни хора в Малко Търново. Те пазаруват вместо тях, за да ги предпазят от евентуално заразяване с ковид – 19. Пет жени се включват и инициативата, помощ оказват и служители от Дневния център за възрастни хора. При позвъняване от страна на нуждаещите се, ние..

публикувано на 25.11.20 в 14:24

Пътни инсталации повишават безопасността в Бургас

Пътни инсталации в центъра на града повишават безопасността за пешеходците и създават велосипедни паркоместа. Конструкциите са в ярко жълт цвят и са разположени в близост до пешеходни пътеки. Целта им е да сигнализира и повишава вниманието на шофьорите.  Първите инсталации са монтирани на  кръстовищата на: бул. "Стефан Стамболов" и ул. "Васил Левски",..

публикувано на 25.11.20 в 11:31
Снимката е с илюстративна цел.

На 1 декември от 10 до 14 часа Община Бургас няма да обслужва клиенти

На 01.12.2020 г. от 10.00 до 14.00 часа ще се извърши профилактика и обновяване на сървърните системи на Община Бургас, съобщават от ведомството. В този интервал от време няма да бъде възможно обслужване на гише, включително заплащане на такси. Заявления за административни услуги могат да бъдат изпращани чрез  Единния портал за достъп до електронни..

публикувано на 25.11.20 в 11:15

Близо 800 деца се включиха в кампанията "Подай ръка - спаси живот" в Ямбол

Близо 800 деца се включиха от обявения от Община Ямбол  конкурс за рисунка „Коледа“,  който е част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ и се провежда за 13-та поредна в подкрепа на тежко болни деца и младежи. Д есет рисунки от трите възрастови групи е определила комисията  и те ще бъдат отпечатани на коледни благотворителни..

публикувано на 25.11.20 в 11:04

Продължава кампанията "Дари и помогни" в помощ на бездомните

Увеличава се броя на бездомните хора, които в студените месеци търсят подкрепа, за да оцелеят. Ковид – 19 и липсата на работа е сред причините някои от тях отново да остават на улицата. Те търсят помощта на сдружение „ Каритас“. Социалната организация на католическата църква и БНР – Бургас провеждаме кампанията „Дари и помогни“...

обновено на 25.11.20 в 09:53

РИОСВ – Бургас отличи 60 детски творби в конкурс за животните

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас, отличи 60 творби в конкурса „Моите приятели - животните“. Той се провежда за втора поредна година в три възрастови групи и е на тема животните и тяхната среда на живот.  Участие в него взеха над 550 творби от 22 населени места в страната. Конкурсът фокусира вниманието ни към опазване и..

публикувано на 25.11.20 в 09:24

Дезинфекцират НАП Бургас, в петък ще работи само до 16 часа

На 27 ноември, петък, салонът за обслужване на клиенти на Националната агенция за приходите в Бургас на ул. „Александровска” 26 ще работи до 16.00 часа, а не както обикновено до 17.30. Причината е планово извършване на пълна дезинфекция на сградата , като част от въведените допълнителни мерки за предпазване на клиенти и служители от..

публикувано на 25.11.20 в 09:01