Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е да отменят мораториума за износ на дървесина

Въведеният от депутатите преди две седмици 3-месечен мораториум за износ на дървесина може да бъде отменен предсрочно, стана ясно след заседание на земеделската комисия. На нея бяха изслушани представители на фирми-износителки на дърва, които вчера протестираха пред НС заради забраната. Зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов обясни, че до 1 април т.г. ще са готови промените в закона за горите, целящи намаляване на незаконната сеч. Мораториумът бе въведен за 3 месеца, именно за да може през това време агроведомството да подготви законодателни промени срещу незаконното изсичане на гори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Държавата даде имот на община Созопол, свързан с ВиК проект

С решение на правителството Община Созопол получава собствеността върху имот - частна държавна собственост, намиращ се в. м. „Синетудис“, гр. Созопол.  Той е с площ 9565 кв. м и ще бъде използван за изграждане на нова водна камера към съществуващ напорен водопровод „Каваци“. Обектът е част от проект „Интегриран воден проект на област Бургас“,..

публикувано на 24.07.24 в 16:39

Новата детска градина в сливенското село Сотиря ще е готова през септември

Сградата на новата детска градина в сливенското село Сотиря трябва да е готова през месец септември. Това стана ясно по време на посещението на кмета Стефан Радев на обекта. Той се запозна с напредъка на строителството и разговаря с управителя на фирмата-изпълнител Тодор Дечев. Изграждането на новата сграда започна през месец септември 2023..

публикувано на 24.07.24 в 16:08

Предлагат нови пешеходни пътеки в Бургас

Още пешеходни пътеки тип „зебра“ да бъдат очертани на натоварени участъци в Бургас, предлагат общинските съветници от коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България“. Адвокат Христина Хаджиатанасова и архитект Дилян Георгиев са посочили 4 района като са добавили и снимки, за да онагледят ситуацията. Отново беше повдигнат и въпроса..

публикувано на 24.07.24 в 15:57

Частично бедствено положение е в сила в 20 населени места в община Стралджа

Частично бедствено положение заради безводие е в сила в 20 населени места на община Стралджа. Крайната мярка се налага тъй като съществува опасност  за здравето на жителите, се казва в заповедта на кмета Атанас Киров. Към момента само в град Стралджа и село Зимница няма  проблеми с водоподаването, но и тук аварии на липсват, подчерта зам.-кметът..

публикувано на 24.07.24 в 14:31

Стартира подписване на договори за подмяна на старите печки с екоуреди по програма Лайф

Започва подписването на договори за подмяна на старите отоплителни уреди на дърва и/или въглища с нови екологични отоплителни уреди по Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по Програма ЛАЙФ. Проектът по Програма ЛАЙФ обхваща: ЦГЧ, кв. „Възраждане“, к-с „Лазур“, к-с „Бр. Миладинови“,..

публикувано на 24.07.24 в 14:27

Благоустрояват квартал "Възела" в Слънчев бряг-запад

Приключи строителството на тротоари по една от основните улици в квартал „Възела“ в Слънчев бряг –запад.  С това се поставя началото на благоустрояване на района, което  ще стартират след приемане на окончателните промени в проекта за обновяване визията на квартала, съобщават от община Несебър. В хода на дейностите ще бъде изпълнен проект за ново..

публикувано на 24.07.24 в 13:34

Сливенският митрополит Арсений посети Воден, направи дарение

Новоизбраният Сливенски митрополит Арсений посети боляровското село Воден. Владиката бе посрещнат от кмета на общината Христо Христов. На терен ръководството на местната администрация запозна Негово Високопреосвещенство с трагедията, която сполетя крайграничната община. Владиката разговаря с жителите, останали без дом в селата Воден и Крайново,..

публикувано на 24.07.24 в 12:03