Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кюстендил откриха изложба "Кюстендилска пролет – момичетата от 90-те години"

Изложба "Кюстендилска пролет момичетата от 90-те години" беше открита в читалище "Ильо Войвода 1965" в Кюстендил. Експозицията включва фотоси на момичета, участвали в конкурсите за избор на "Девойка Кюстендилска пролет" от 90-те години досега, интервюта и статии за конкурса, направени през годините. 

За откриването на изложбата бяха поканени и бивши носителки на короната "Девойка Кюстендилска пролет". С изложбата отбелязваме 50-та годишнина на читалището и показваме богатия архив от статии и снимки, свързани с конкурса. Голяма част от девойките, участвали в конкурсите през годината, са имали изяви, свързани с модата, друга част от тях са се реализирали като сценаристи, режисьори или имат собствен бизнес. Имаме и девойка, която участва активно в политиката, разказа председателят на читалището и организатор на изложбата Любов Стасщук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.