Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Републиканският шампионат по мотокрос отново стартира от "Порой"

Снимка: БФМ

За четвърта поредна година мотополигон „Порой” ще бъде домакин на първия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос Grand Prix 2015, съобщават от община Поморие. Тренировките започват на 28 март 2015, а стартовете и официалното откриване ще бъдат на 29.03.2015 г., (неделя) от 10.00 часа. Мотополигонът в с. Порой е едно от най-характерните трасета за мотокрос в България. Неговата специфика се състои във факта, че над 80% от него е пясък, което е го прави само по себе едно огромно предизвикателство за състезателите от всички класи на шампионата. През 2013 година Порой беше домакин на първия кръг от Европейския шампионат по мотокрос Grand Prix Bulgaria. Община Поморие и Българската федерация по мотоциклетизъм канят всички жители и гости на община Поморие на първия кръг от републиканския шампионат по мотокрос за 2015 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спортен празник в Бургас по случай откриването на Олимпиадата

Спортен празник по случай откриването на Олимпийските игри в Париж ще бъде проведен в Бургас на 26 юли. Събитието ще включва спортни клубове от Бургас, които ще демонстрират умения. Заместник-кметът по спорт в общината Манол Тодоров обясни: „Ще имаме представители на художествената гимнастика в лицето на „Черноморец“ и „Триумф“...

публикувано на 26.07.24 в 08:40

Даниел Стаматов се завърна в "Нефтохимик"

Футболистът на "Нефтохимик" от сезон 2017/2018 година Даниел Стаматов е поредното ново попълнение в състава на представителния отбор на клуба, съобщават от там. Роденият през 1995 година състезател е роден в Бургас и започва своите първи стъпки във футбола именно от "Нефтохимик". След което преминава в школата на Черноморец от където е забелязан и в..

публикувано на 26.07.24 в 08:38

Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по кудо през 2025 година

Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по кудо през 2025 година, съобщават от Общината. Морският град бе избран в конкуренция с градове от други държави, а престижното международно събитие ще се проведе на 4 и 5 октомври в Спортна зала „Арена Бургас“. Кметът Димитър Николов обсъди преди три седмици тази възможност със заместник-директора на..

публикувано на 23.07.24 в 13:16

Предстои международният плувен маратон "Порт Бургас"

Днес в акваторията на Морската гара в Бургас ще се проведе четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт Бургас“. Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – на 1000 м. и на 3000 метра. Сред тях има представители на България, Русия, Сърбия, Турция, Северна Македония, Румъния, Унгария, Германия, Люксембург и Украйна...

обновено на 20.07.24 в 08:42

Близо 200 ще са участниците в международния плувен маратон „Порт Бургас"

За четвърта поредна година  ще се проведе в Бургас международният плувен маратон „Порт Бургас“. Досега участие са заявили близо 200 души. Има различни хора-деца, възрастни, любители, има и професионални плувци, обясни за БНР Бургас  организаторът Цанко Цанков от КПС “Победа“. Очакваме да се получи един прекрасен спортен празник за град Бургас,..

публикувано на 19.07.24 в 14:00

Стартира международният турнир по плажен тенис "Burgas Open"

Международният турнир по плажен тенис "Burgas Open" IFBT ще се проведе на морския бряг до неделя. Той е с ранкинг двойки: жени, мъже, мъже over, смесени и без ранкинг: начинаещи и среднонапреднали. Организатори на надпреварата са  Българска Асоциация по Плажен Тенис БАПТ, "Черноморски плажен спортен клуб Бургас" с подкрепата на Община Бургас. Днес от..

публикувано на 19.07.24 в 13:17

Бургаска лекоатлетка триумфира като двукратна шампионка за глухи

Бургаска лекоатлетка, ученичка в СУ "Юрий Гагарин", триумфира като двукратна световна шампионка за глухи. Състезателката на клуб "Бургас 98" Илияна Мичевска финишира с най-добро време в дисциплините 400 и 800 метра гладко бягане при девойките старша възраст. Първенството се проведе в Тайван, където българския химн прозвуча на два пъти при качването на..

публикувано на 18.07.24 в 14:47