Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 милиона губи от руското ембарго хранителната ни индустрия

12 млн. лева са щетите за българската хранителна индустрия от наложеното от Русия ембарго, съобщи земеделският министър Десислава Танева:

„Колко ще стигнат те - зависи от това доколко ще продължи ембаргото, първо. Второ - доколко Европейският съюз като общ пазар не намери трети страни като пазари и спре натиска на цените надолу. Само за млякото давам пример, за България - 12 месеца цената пада. Тя вече е с близо 15 процента по-ниска.“, посочи Танева. 

Тя потвърди и предложението само български производители от съответния регион да доставят храни в училища и детски градини.  До два месеца наредбата трябва да бъде одобрена и от Брюксел, посочи министърът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Сливен

Какви са нагласите в Сливен преди старта на предизборната кампания?

Предстои поредната предизборна кампания, която се очаква да бъде наситена със скандали. Тя все още не е започнала, а част от партиите влязоха във водовъртежа на разцеплението. Други се снишиха, за да не би и в техния двор да дойде проклятието на вътрешните скандали и обвинения. Трети се изгубиха от политическия  хоризонт и се скриха, без да е..

публикувано на 10.09.24 в 12:56

БСП – Бургас нареди част от кандидатдепутатската си листа, ще разчита на нови лица

БСП – Бургас нареди частично кандидатдепутатската си листа за изборите на 27 октомври. Това е станало на събрание на Областния съвет на партията снощи. Ясни са първите пет имена, а решението за останалите, които ще бъдат включени се делегира на ръководството на областната структура, съобщи председателят й Тодор Байчев: „Ще..

публикувано на 10.09.24 в 12:47

"Зелено движение" няма да участва в изборите

"Зелено движение" няма да участва на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., съобщават от партията в социалните мрежи.  От там посочват, че  Националният съвет на партията е взел решение да насочи усилията си към създаване на "гражданско-политически субект, който да гарантира европейското развитие на България, защитата на..

публикувано на 10.09.24 в 09:18
Двете крила на ДПС в очакване ЦИК да отвори врати за регистрация на партиите за предсрочните избори

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП

Централната избирателна комисия се събира на заседание в 10:30 часа тази сутрин, а нейни представители се очаква да дадат брифинг за медиите в ранния следобед. Комисията трябва да разгледа документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Те постъпиха след като ЦИК отказа да..

публикувано на 10.09.24 в 07:21

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на РИК Бургас

На проведеното днес първо заседание на Районната избирателна комисия областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на председателя й Фани Семерджиева като символично начало на дейността на комисията за предстоящите избори, които ще се проведат на октомври. „Районна избирателна комисия на 2-ри многомандатен изборен район-Бургаски е с утвърден..

публикувано на 09.09.24 в 17:55
 Джевдет Чакъров

ДПС-Доган внесе в ЦИК документи за самостоятелно участие в изборите

Фракцията на ДПС, в която влизат лоялни на почетния председател Ахмед Доган, внесоха в ЦИК документи за самостоятелно участие на партията в предстоящите парламентарни избори. В официално съобщение на организацията, се посочва, че решението идва в отговор на отказа на ЦИК да регистрира коалицията им "Демокрация, права и свободи - ДПС" заедно с две други..

публикувано на 09.09.24 в 14:28

ЦИК отказа да регистрира двете фракции на ДПС за изборите през октомври

ЦИК отказа да регистрира за предсрочните парламентарни избори двете коалиции, в които влизат двете фракции на ДПС - "Демокрация, права и свободи - ДПС"  и коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало". И двете решения комисията прие единодушно. Причината е, че партия ДПС присъства и в двете коалиции, което е в разрез с Изборния кодекс. Те..

публикувано на 09.09.24 в 12:33