Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неочакваният Виетнам

2
Снимка: Архив
С гостите в студиото – специалистът по азиатско кино доц. Андроника Мартонова и преподавателя по история и култура на Виетнам д-р Райна Бенева се опитваме да надникнем в мистиката на екзотичната за нас страна Виетнам.
По думите им, традиционното и модерното в този устремен дракон се преплитат по неочаквано интригуващ начин. Залегналите стереотипи в нашето общество със сигурност са много – до голяма степен остарели и неверни, твърди д-р Бенева.

На 7 април (вторник), в 17.00 ч., в Центъра за източни езици и култури в София ще се разкрие „Неочакваният Виетнам“. Специалисти и изследователи от различни области ще се обединят, за да споделят своята вълнуваща среща с Виетнам. А той е богат, колоритен, изненадващ. Културата на Виетнам е многолика и веднъж докосне ли сърцето, завинаги ви оставя в своята прегръдка. Ще се запознаем и със студентите, които изучават виетнамски език…, обещават организаторите.

Чуйте подробности от разговора с Андроника Мартонова и Райна Бенева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия