Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Приморско искат слънчев часовник

Часовник в Приморско ще измерва времето с помощта на слънцето. Предложение за изграждането му е входирано за разглеждане в местния парламент от група общински съветници от ГЕРБ. Според докладната им, слънчевият часовник трябва да бъде изграден на бул. „Черно море”. За мястото е избрана тротоарна площадка с изглед към морето, където гостите на морския град ще могат да си „направят снимки за спомен”. Едва след като идеята  бъде одобрена ще се мисли в детайли по дизайна на новия атракцион.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Памет за Алек Попов на "Аполония" днес

Фестивалът на изкуствата "Аполония" отдава тази вечер почит към  непрежалимия Алек Попов – писател, драматург, сценарист, директор на дом-музей на детската книга "Ангел Каралийчев", главен редактор на сп. "Родна реч" и човек, дал изключително много на хората около себе си. За личността, творчеството и неподражаемото светоусещане на Алек..

публикувано на 05.09.24 в 15:18

Фестивалът за съвременни изкуства “Вода” за седми път в Бургас

Международен фестивал за съвременни изкуства “Вода” ще се проведе за 7 път в Бургас от 24 до 29 септември. Той ще представи творби от български и международни автори в разнообразни артистични жанрове: танц и театър, инсталация, звуков дизайн, видео арт и др. Седмото издание на “ВОДА” отваря вратите си широко за публиката. През тази година събитията във..

публикувано на 05.09.24 в 12:00

Вторият национален конкурс "Янаки Петров"-много автори и добри творби

Над 1 000 творби на 300 автора участваха във второто издание на Националния литературен конкурс "Янаки Петров" . Церемонията по награждаването са състоя в читалище "Пробуда" в Средец снощи в присъствието на кмета Иван Кичев. "Конкурсът бе създаден със замисъла да реабилитира името на великия български поет Янаки Петров и следващата не малко по..

публикувано на 05.09.24 в 11:44

Емил Марков с изложба в Центъра за съвременно изкуство и библиотека

Извънконтекстна визуална поезия е изложбата, която ще представи илюстраторът и художник Емил Марков, в Центъра за съвременно изкуство и Библиотека в Бургас. Изложбата се захранва от аргумента и графиката на неговата стихосбирка, озаглавена „Черни сърца“, издадена през есента на 2019 година. Това е трансмедийна амалгама от текст, графика, дизайн,..

обновено на 04.09.24 в 12:47

Цецо Елвиса представя в Бургас златните хитове от 60 – те и 70 –те

Българският Елвис Пресли и съпругата му Мариела, която е негов мениджър са тясно свързани с Бургас. Дъщеря им Виктория е родена в бургаската многопрофилна болница при завеждащия родилното отделения д-р Антонио Душепеев. Освен това, заради ангажиментите на семейството в Слънчев бряг през лятото, тя направо си израснала по морето. Вече на 12 години,..

обновено на 04.09.24 в 11:52

Отменя се представлението "От всички страни"

Представлението "От всички страни“ се отменя. То трябваше да се играе на  7 септември в Културен дом НХК. Закупените към момента билети могат да бъдат върнати през платформата за продажба. 

публикувано на 04.09.24 в 11:20

Фестивалът на царевската песен "Джурджуна" започва на 13 септември

На 13 септември, петък ще започне в Царево поредното издание на фестивала на царевската песен "Джурджуна".  Самата дума е обичайна за Царево и означава компания на маса, която се забавлява с традиционни царевски песни, изпълнявани от местни бохеми – спасители, рибари, морски вълци и поети по душа.  Всички те ще се съберат заедно, за да възпеят родния си..

публикувано на 03.09.24 в 14:45