Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Под домашен арест поставиха Даниел Катрапелов

23-годишният Даниел Катрапелов получи мярка за неотклонение "домашен" арест. Окръжната прокуратура искаше задържане под стража за шофьора-убиец, който на 2 май премаза 8-годишният Страхил на булевард "Тодор Александров". Адвокатът на обвиняемият пледираше за мярка подписка. Съдия Стефан Стойков обаче реши, че Катрапелов трябва да бъде задържан под домашен арест.
В кулоарите на съда стана ясно, че представителят на държавното обвинение Деян Петров пледира, че Катрапелов е подведен под отговорност за престъпление, по което го грози наказание до 10 години затвор и в интерес на разследването е да остане зад решетките. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стрелбите на огневи комплекс "Батмиш" край Сливен започват от днес

Планираните за месеца стрелби на „Батмиш“ започват днес. Център за подготовка на специалисти обяви датите на планираните за септември стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен.  Ученията ще се провеждат на 11, 12, 25 и 26 септември от 8.30 до 13.30 часа. Призовават се живеещите в този район да спазват предупредителните табели...

публикувано на 11.09.24 в 07:24

Седмица на пожарната безопасност стартира в Бургас

Професионалният празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР е на 14 септември. По този повод пожарната в Бургас организира мероприятия през цялата седмица. До 15 септември има дни на отворените врати в сградата на РДПБЗН-Бургас. Демонстрация на пл. „Конт Андрованти“ пред сградата на община..

публикувано на 10.09.24 в 11:29
Снимката е илюстративна

Апартамент изгоря в Бургас

Снощи около 00:25 часа е получено съобщение за пожар, възникнал в частно жилище на кооперация в бургаския квартал "Сарафово".  Апартаментът е на третия етаж в кооперация на ул. "Рибарска" №2 , като в него е живял 38-годишен мъж.  По негови данни огънят възникнал в кухненския кът, откъдето бързо се разпространил и опожарил апартамента.  От инцидента са..

публикувано на 10.09.24 в 08:14

Остава в ареста айтозлия, обвинен в блудство и грабеж

Апелативният съд в Бургас наложи мярка за неотклоние "задържане под стража" спрямо айтозлия, обвинен за блудствени действия и грабеж.  Случаят е от 29 август тази година в близост до ЖП гарата в Айтос, когато мъжът откраднал мобилен телефон и други вещи, притежание на непълнолетно момче. Деянието е извършено в съучастие с друг мъж. След това..

публикувано на 09.09.24 в 16:03

67 жп релси са били откраднати от района между гарите Сливен и Гурково

67 железопътни релси са били откраднати от района между гарите Сливен и Гурково, съобщават от полицията. Двама са арестувани по случая.  Откраднатите релси са нови и са оставени по протежението на железопътната линия в случай, че се наложи в участъка да се подменя повредено трасе. Първите сигнали за изчезнали релси са подадени в полицията в Сливен в..

публикувано на 09.09.24 в 12:48
Снимката е илюстративна.

Автобус на градския транспорт блъсна 70-годишна пешеходка в Бургас

Автобус на градския транспорт е блъснал 70-годишна пешеходка на кръстовището на бургаските улици "Цар Петър" и "Иван Вазов", съобщи бургаската полиция.  Жената, която е пресичала правилно, е с фрактура на дясната ръка и е била прегледана в болница, но е отказала хоспитализация. Инцидентът е станал на 7 септември около 16:20 часа, когато 57-годишният..

публикувано на 09.09.24 в 09:52
Една от катастрофите през почивните дни стана на ул.

14 кражби, 13 престъпления, 10 катастрофи и три пожара за 4 дни в Бургаско

14 кражби, 13 престъпления, 10 катастрофи и три пожара е регистрирала полицията в област Бургас през последните четири дни на изминалата седмица, включващи дългия празничен уикенд. Разкрити са 33 престъпления и са образувани 21 бързи производства, съобщи областната дирекция на МВР тази сутрин. В катастрофите са пострадали 11 души, повечето..

публикувано на 09.09.24 в 09:16