Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В петък вечерта в Ловеч се откриват "Люляковите музикални вечери“

На откритата сцена на средновековната крепост "Хисаря“ в Ловеч, в петък вечер се откриват "Люляковите музикални вечери“.

Първи на сцената ще изнесат концерт музикантите от студио "Прима". В следващите вечери до 11-и май, когато е празникът на града в Ловеч, ще гостуват Софийската опера и балет със спектакъла "Зорба гъркът", Хилда Казасян, Руслан Мъйнов и Русенската опера. Всички концерти са от 19 часа. Люляковите музикални празници водят началото си още от 1933-та година, съобщи кметът на града Минчо Казанджиев.

През 2014-а година ние ги възстановихме като "Люлякови музикални вечери". Това е по наша местна идея с драматичния театър и ловчанското читалище "Наука". Тези две години интересът е изключително голям към тези прояви. Аз съм сигурен, че в следващите години "Люляковите музикални вечери" ще продължат да се утвърждават, да търсим стойностни изпълнители. Мога да кажа, че Ловеч е люлка на културата в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44