Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен започва 17-ият Фестивал на детската книга

17-ият Национален фестивал на детската книга в Сливен се открива днес. Тази година той е посветен на 60-годишнината на Регионалната библиотека "Сава Доброплодни". В тридневния празник ще участват над 1000 млади творци. Фестивалът се провежда под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Всички фестивални прояви са безплатни за посетителите.

Обединяващата тема във всички прояви тази година е "фентъзи", каза директорката на Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" Росица Петрова: Интересен момент в нашия фестивал е кръглата маса с международно участие. Програмата на 12-и май е с много премиери, представления на открито. Всеки ден има концерти с участието на деца-изпълнители и на уличен театър. В карнавала ще се включат мажоретни състави.

17 години Националният фестивал на детската книга в Сливен популяризира творчеството на детските писатели, събирайки под Сините камъни много наши и чужди автори, илюстратори, издатели и разпространители на книги. Провокира интерес към четенето и със своите конкурси и пленери вдъхновява децата за творчество.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.