Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Каварна се открива 12-ият събор "С България в сърцето"

Снимка: БГНЕС

С молебен за здраве, благоденствие и мир, в Каварна ще бъде открит 12-ият Общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето".

В надпяванията и надиграванията през двата дни на събора, участие ще вземат 400 българчета от Молдова, Украйна, Румъния, западните покрайнини в Сърбия и 1200 от България. Професионално жури с председател Елена Огнянова ще оценява изпълненията, а най-добрите изпълнители ще участват и във вечерните тържествени концерти. Програмата включва още и ревю на народни носии, конкурс "Мис и Мистър Фолклор 2015" и надиграване "Кръшна ръченица". За финал на събора Илия Луков и всички участници ще се хванат на най-дългото българско хоро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44