Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинарите ще решават за нов "Черноморец"

Сдружението в подкрепа на „Черноморец“ предлага създаването на нов клуб. Вече е депозирана докладна записка до общинския съвет.Новият футболен клуб ще бъде изчистен от финансовото бреме на сегашното АД.В същото време, всички пасиви, загуби и дългове ще бъдат поети от дружеството, което ще стопанисва спортен комплекс „Черноморец“. По този начин ще се даде шанс на футболния клуб да оцелее, да води нормален спортно-състезателен живот и да се осигурят спонсори. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Йоана Илиева спря на осминафиналите в Париж

Единствената българска представителка във фехтовката на 33-ите олимпийски игри в Париж Йоана Илиева отпадна на осминафиналите на сабя. Осмата поставена отстъпи неочаквано на унгарката Вираг Лука Сюч, която е №24, с 10:15 туша. Двубоят започна отлично за Илиева, която поведе с 4:1, но след това допусна негативна серия и загуби първия период с 4:9. Във..

публикувано на 29.07.24 в 16:33

Йоана Илиева победи японка на старта на сабя

Йоана Илиева се класира за осминафиналите на сабя на олимпийския турнир в Париж. В „Гран пале“ осмата поставена българка отстрани Риза Такашима от Япония с 15:10. В края на първата част азиатката водеше с 8:7 туша. Но във втората Илиева беше безкомпромисна и спечели с краен резултат 15:10. Следващата съперничка на Йоана днес е унгарката Вираг Лука..

публикувано на 29.07.24 в 15:13
Радослав Росенов

Радослав Росенов отстъпи на канадец в олимпийския турнир

Боксьорът Радослав Росенов отпадна на осминафиналите на олимпийските игри в Париж. В категория до 63,5 килограма българинът отстъпи на водача в схемата Уайът Санфорд от Канада с 0-5 съдийски гласа. И двамата играха с обратен гард. Росенов се боксира със залепена аркада на лявата вежда и не смееше да рискува на ринга. Канадецът на два пъти го изпрати в..

публикувано на 29.07.24 в 14:13
Марк Христов

Марк Христов започна с победа в Париж

Дебютантът Марк Христов стартира с победа в категория до 73 килограма в джудото на олимпийските игри в Париж. Българинът се наложи над Александър Хусеин от Джибути, след като съперникът му беше наказан с три предупреждения "шидо" за фалшиви атаки. В целия двубой 24-годишният софиянец бе по-активният и заслужено продължава напред. На осминафиналите..

публикувано на 29.07.24 в 13:23
Габриела Георгиева

Габриела Георгиева отпадна на 100 м гръб

Българската плувкиня Габриела Георгиева завърши на последното, осмо, място в сериите на 100 м гръб на олимпийските игри в Париж и отпадна. Дебютантката преплува дистанцията за 1:02,16 минути, което е далече от нейното най-добро постижение. Първа в тази трета серия е американката Катрин Беркоф с 57,99 секунди. В крайното класиране Георгиева е на 24-ото..

публикувано на 29.07.24 в 12:37

Предстои 10-то издание на международно състезание Burgas Skate Open

10-то и единствено Международно скейт състезание в България Burgas Skate Open  ще се проведе в  периода от 16 до 18 август на различни локации в Бургас, съобщават от Общината . В предстоящото юбилейно издание ще се включат скейтъри от България, Румъния, Гърция, Италия, Аржентина, Холандия, Швеция, Израел и други. Същинската и най-важна част –..

публикувано на 29.07.24 в 12:13
Йоана Илиева е осма в схемата при сабльорките.

Българи в шест спорта на Игрите днес

В шест спорта България ще има представители днес на олимпийските игри в Париж. В 10:15 часа (наше време) започват квалификациите при смесените отбори на въздушен пистолет на 10 метра. Антоанета Костадинова и Кирил Киров са нашите представители в тази дисциплина в стрелковия комплекс в Шатору. В 11:00 часа джудистът Марк Христов стартира в категория до..

публикувано на 29.07.24 в 08:40