Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сдружение започна подписка в защита на онкологичния център в Бургас

Подписка в защита на Комплексния онкологичен център Бургас  започна сдружение "Онкоболни и приятели". Болните се обявиха против сливането с многоппрофилната болница - идея ,която бе лансирана от министър Петър Москов.Те са изпратили  открито писмо до здравното министерство и ще внесат него и събраните подписи и в бургаския общински съвет.170 души от Бургаски и Ямболски регион подкрепят онкоцентъра, към тях са се присъединили и пациенти от Пловдив, каза за радио Бургас председателят на сдружението Цонка Тодорова:
"Ние сме се доверили, вярваме на нашите лекари, които сас пециализирали в Австрия и други държави и смея да твърдя, че получаваме една много добра медицинска помощ. Освен това диспансерът няма никакви задължения. Финансовото му състояние показва, че той се ръководи по един много добър начин...
... Нашите клиничин пътеки са много скъпи и един момент могат да сеп ревърнат в една много апетитна хапка за другите болнични отделения. но ако други решат да правят нашето лечение като химиотерапия или хирургична намеса, може това да доведе до сериозни последици, защото не всеки има нужната квалификация. 
...Нашият диспансер си е едно отделно звено с традици, с възможности, ползващо се от доверието на всички в Бургаска и Ямболска област, които идват ад се лекуват тук.  Освен това ние, като неправителствена организация, работим много добре с диспансера, винаги получаваме съдействие и мисля, че това е много важно за лечебния процес...
...Нашият диспансер, доколкото разбрах, е изцяло финансиран от община Бургас, така че, мисля, самата община би могла да  вземе решение той да си остане независима структура, за да не започнат да се преливат пари от нашия диспансер към МБАЛ и да стане едно съперничество, едно размиване на дейностите и прехвърляне на отговорност.". 
Подписи се събират  в офиса на сдружението на бул. "Демокрация, както и на фейсбук страницата му.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
делфинариум

Делфини, тюлени и пингвини - в нова атракция в Бургас?

Инвестиционен проект за парк с делфинариум, ботаническа градина и център за животински видове е внесла Община Бургас в екоинспекцията. Той предвижда промяна на регулационните планове и е планиран да е в Парк „Езеро“, където трябваше да се случи и неслучилият се Океанариум. Изменението в плановете е за общински терен, в размер малко над 117..

публикувано на 02.06.20 в 16:43

Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев

Под звуците на сирените и националния химн Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на войводата Хаджи Димитър и сливенските възрожденци от представитлите на общинската и държавна власт в града, политически партии и граждански организации.  Кметът на Сливен..

публикувано на 02.06.20 в 16:16

Протест в Ямбол след закриването на павилионите на автобусните спирки

Павилионите на автобусните спирки в Ямбол остават затворени повече от два месеца, а на уволнените служителки не са изплатени последните възнаграждения. Днес те излязоха на  протест, ще си търсят правата и в съда. Поради намаления обем на работа, в условията на въведеното извънредно положение, в края на март, 25 служителки са уволнени, но..

публикувано на 02.06.20 в 16:10
Старата и новата плоча върпу дома на Венета Ботева и Христо Ботев

"Булевард Демокрация" - на 2 юни

„ След Освобождението Венета Ботева получава жалка поборническа пенсия от 30 лв., която не стига за нищо. Венета няколко пъти пише просби до Народното събрание с молба сумата да бъде увеличена, но получава откази. И то от председателя Стефан Стамболов, когото тя хранила дълго време в Букурещ, и когото Ботев много обичал. Стамболов се отвръща от..

публикувано на 02.06.20 в 14:57

Несебър също почете 2 юни

Несебър отбеляза 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.  Сред присъстващите на паметника на поета бе и кметът на общината Николай Димитров. След като по традиция точно в 12 часа прозвучаха сирените – сигнал за едноминутно мълчание в памет на героите, Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“ припомни..

публикувано на 02.06.20 в 14:31

Поморие се преклони пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на загиналите за свободата на България и 144-та годишнина от гибелта на Ботев бяха официално почетени и в Поморие, пред бюст-паметника на поета. Интересни исторически факти за живота на революционера и събитията около 2 юни 1976 г. припомни в словото си директорът на ОУ „Христо Ботев“ гр. Поморие Румяна Динева. Точно в 12.00 часа, под звука на..

публикувано на 02.06.20 в 14:05

Бургазлии: Ботев ни завеща, че свободата не е даденост

Цветя и венци бяха положени днес пред паметника на Христо Ботев в Морската градина в Бургас. Традиционният ритуал по повод годишнината от смъртта на поета не се състоя, но въпреки това  граждани, представители на общинската и областната администрации, политически формации и общински съветници почетоха  делото на Ботев и загиналите за свободата на..

публикувано на 02.06.20 в 13:45