Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Румен Драганов: Безмислено се харчат пари за копи-пейст туристическа реклама


86 000 лева струват  скандалните броушури, които канят туристи за лов и риболов в България . В тях има  информация и снимки с американска мечка гризли и елени. За случая 

 министърът на туризма Николина Ангелкова  обяви ,че ще има наказани .Тя е изискала становището на фирмата, спечелила поръчката за изготвяне на рекламните материали. Те  са били  в склад и са били изнесени без разрешение. Самата брошура е била изработена през 2012 година. Бившият заместник-министър с ресор туризъм Иво Маринов обясни, че към момента на издаване  в Закона за лова и опазването на дивеча е имало фиксирана квота от 3% за лов на мечки. Този лов е бил възможен със специално разрешение. Това е пореден  скандал , свързан с реклама на страната ни , каза Румен Драганов ,директор на института за анализи и оценки в туризма:

„Много неприятен случай, който за съжаление илюстрира точно политиката на безотговорност на държавните институции, както наблюдавахме по времето на харченето на милион и шестотин хиляди лева за едно безмислено лого на България. И сега виждаме, че същите тези хорапо това време са поръчвали и рекламни брошури, които предлагат продукти, които няма нишо общо с България, плагиатство и копи-пейст от американски и европейски брошури на българска територия…

Ако има наказани за логото, което все още не е видяло бял свят, а става въпрос за потрошаването на много милиони европейски пари, същите хора са направили и тази брошура. И може би ще излязат и други рецидиви, които са свързани с подобен метод за харчене на средствата за туристическа реклама. Ние казваме спрете с туристическата реклама, защото вие харчите средствата по начин, от който обществото може само да губи …“

Чуйте цялото интервю на Десислава Златева в звуковия файл


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мораторуим за ново строителство по Черноморието

Мораториум върху всякакво ново строителство по българското Черноморие е единственото спасително решение. Това коментира в Бургас лидерът на гражданската платформа „Изправи се бг“ Мая Манолова по повод казуса „Алепу“: "Не става дума за никакво укрепително съоръжение, а става дума за комплекс, който е разрешен от конкретни лица в ДНСК и който се..

публикувано на 05.06.20 в 17:04

Нова временна организация по бургаската улица "Транспортна" от понеделник

Заради извършване на ремонтни дейности на ул. "Транспортна", в участъка от кръстовището с ул. "Димитър Аврамов" до кръговото кръстовище с бул. "Димитър Димов", се въвежда временна организация на движението в периода от 08.06.2020г. /понеделник/ до 08.07.2020г. /сряда/. Затворени за превозни средства ще са лентите от страната на гробищния парк, като..

публикувано на 05.06.20 в 16:12

По обновената „Демокрация“ в Бургас ще растат млади дървета

10 стари и опасни дървета бяха премахнати с ремонта на централния бургаски булевард "Демокрация", близо до пресечката с "Богориди". Това информират от Община Бургас.  Днес на тяхно място засаждат 10 нови.  Те са няколкогодишни укрепнали екземпляри от вида кълбовидна акация. Този вид дърво е много подходящ за градски условия, има плитка коренова система и..

публикувано на 05.06.20 в 15:37

"Булевард Демокрация" - на 5 юни

И днес продължават споровете брегоукрепване ли е четириетажна сграда с обеми, подозрително приличащи на стаи и с асансьорна шахта. Ама всъщност, само ние си спорим. Строителната инспекция е категорична, че е брегоукрепване. Просто ние сме прости. В смисъл – не, че сме глупави, нямаме тази техническа експертиза. Въобще, в УАСГ спокойно могат да..

публикувано на 05.06.20 в 14:54

Под 30% от децата в Ямбол са отишли на детска градина

Под 30% от децата в Ямбол са отишли на детска градина през първите дни след тяхното отваряне. Очаква се посещаемостта да се увеличи още през следващата седмица. Детските заведения на територията на община Ямбол отвориха врати на 1 юни при стриктно  спазване на противоепидемичните изисквания. 639 деца от общо 2406 са посетили детските градини..

публикувано на 05.06.20 в 13:55

Поставят видеонаблюдение по алеята от Моста до Сарафово

Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста до квартал "Сарафово", която е една от най-посещаваните зони в града от пешеходци и колоездачи. Това е поредното надграждане на системата от камери, която изпълнява превантивна дейност срещу извършването на противообществени прояви и увреждането на имущество. По протежението на..

публикувано на 05.06.20 в 13:46

Поставиха спасителен пояс на бургаския мост

На Моста на бургаския плаж е монтиран спасителен пояс с 30-метрово въже като превантивна мярка. Той може да се използва единствено при спешни случаи с давещ се човек или друго живо същество, не и за игра. Комплектът със спасителния пояс е под видеонаблюдение. 

публикувано на 05.06.20 в 12:12