Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Слабо започва сезонът в "Слънчев бряг", сергиите са си отново там

Слабо започва туристическия сезон в Слънчев бряг. Израелски граждани и  англичани са основните туристи в началото на лятото, но легловата база не е запълнена. И този сезон проблемът с десетките сергии и павилиони в най-големия курортен комплекс по Българското Черноморие остана нерешен. Оказа се,че и административното ръководство на Слънчев бряг,и търговците са недоволни. Това установи репортерска проверка.

Отсъствието на руските туристи се усеща в „Слънчев бряг“, каза изпълнителният директор на акционерното дружество, което управлява комплекса Златко Димитров:

„Все още доста от базата на курортния комплекс е празна. Надявам се след 15 юни туристическият сезон да стане по-активен. Прогнозите са за един добър сезон, който да бъде в рамките на миналогодишния, така че съм оптимистично настроен и разчитам това да се случи.“

Ръководството на акционерното дружество вече е сключило договори за охраната на комплекса и от началото на юни там вече са командировани 48 полицаи, предимно от Пловдив и София, каза директорът на районното полицейско управление в Несебър главен инспектор Живко Даскалов:

„Според анализа, който сме направили сме изискали колеги, които да работят главно на терен,  както и униформени служители, които да работят по превенция и предотвратяване на престъпления. Ще има и велополицаи от Областната дирекция в Бургас.. От началоот на май са регистрирани вече кражби от хотелски стаи, кражби от плажната ивица на вещи и пари, както и джебчийски кражби.“

И този сезон в „Слънчев бряг“ ще процъфтява амбулатната търговия. Над 600 са сергиите и павилионите само по крайбрежната алея. 40 000 лева плаща пункт за дюнери в централната зона. 10 000 лева е наемът за целия сезон на павилион, разположен във вътрешността на комплекса. Парите потъват основон в касите на собственици на хотели и концесионерите на плажа. Оказа се, че контролните органи не могат да решат проблема и обектите трябва да бъдат премахнати от хората, които трупат несметни богатства от тях.

Чуйте в звуковия файл целия репортаж на Даниела КостадиноваНовините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимки: Община Бургас

Продължава обновяването на спортните площадки в бургаските училища

Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“ вече има открита нова спортна площадка в своя двор. Тя разполага с комбинирано игрище за баскетбол и футбол, покрито с изкуствена омекотена настилка, както и с фитнес уреди. Досега теренът беше запустял и не се използваше. Благодарение на активността на училищното ръководство и с..

публикувано на 07.05.21 в 10:57

Затварят част от ул. "Цар Самуил" за ремонт

За обслужване на стартиралите ремонтни дейности на ВиК мрежата по ул. "Цар Самуил" се налага временно да бъде спряно движението в участъка от ул. "Ивайло" до ул. „Уилям Гладстон“. Забраната за влизане на автомобили ще е в сила от 10.00 ч. на 07.05.2021 г. (петък) до 17.00 часа на 17.06.2021 г. (понеделник). След ВиК ще дойде ред на Общината, която..

публикувано на 07.05.21 в 09:47

Отварят изцяло за движение булевард "Демокрация" до средата на май

До средата на месец май ремонтираният булевард „Демокрация“ ще бъде отворен изцяло за движение. Това съобщиха за БНР- Бургас от Общината. Приключва полагането на последния пласт асфалт в бус лентите, както и поставянето на маркировката по булеварда , съобщи директорът на общинския отдел „Строителство“ Димитър Бакалов: „Основните..

публикувано на 07.05.21 в 09:00

Нов пътен възел на АМ "Тракия" ще бъде готов до края на лятото

До края на лятото ще бъде готов новият пътен възел на автомагистрала „Тракия”, в близост до град Стралджа. Отклонението ще разтовари трафика и ще съкрати разстоянието между Бургас и Русе.  Вече е подписан протокола между община Стралджа и Агенция пътна инфраструктура за строителството на пътния възел до село Воденичане, съобщи..

публикувано на 07.05.21 в 08:00
Архив

"БУЛЕВАРД ДЕМОКРАЦИЯ" НА 6 МАЙ

Гергьовден e – празник на храбростта и на българската армия! В ден като този се замисляме - усеща ли се още този дух на предците ни, актуални ли още думи като чест и национално достойнство – за тези и други теми ще стане дума в следващите два часа. Какво сме подготвили за вас днес – ще ви разкажем за една интересна възрожденска икона..

публикувано на 06.05.21 в 15:05

Откриват паметник на загиналите във войните в село Козичино

Паметник на загиналите във войните ще бъде открит в поморийското село Козичино. 85 души от населеното място и околията са участвали в Балканската, Първата и Втората световна война. Идеята е на Инициативен комитет и родолюбци от село Козичино. Основното финансиране за изграждането на паметника е от Министерството на отбраната, съобщи..

публикувано на 06.05.21 в 14:58

Спомен за воините-герои на Поморийска околия

В Поморие оживява спомена за местните воини-герои, участвали във войните за национално освобождение.  Жители на града откликнаха на призива на Историчейския музей да дарят снимки и вещи, свързани с участието на техни роднини във войните. Идеята на музея е чрез изложба да се припомнят славните победи и храбростта на анхиалци и жителите..

публикувано на 06.05.21 в 14:36