Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна отваря врати за ученици

Фотоколаж: Силвия Петрова

Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна отваря днес врати за ученици, които проявяват интерес към обучението там, за техните родители и преподаватели. Инициативата се провежда в рамките на Славейковите празници в града.

Отворени за посещение днес ще са ателиетата, учебните работилници, класните стаи и артмагазинът в тревненското училище по изкуствата. Випускници от трите специалности ще представят дипломните си работи в обща изложба.

Посетителите ще могат да разгледат и постоянната експозиция от икони, пластики, резбовани пана и мебели уникати, създадени от ученици по време на обучението.

Програмата ще започне с отворени творчески ателиета. Доброволци от гимназията ще провокират гостите да се включат в организирания бал "Супергероят вътре в мен", за може всеки да изяви таланта си, скрит под карнавален костюм.

В деня на отворените врати ще се представят и бивши възпитаници на училището, което съхранява традициите на Тревненската възрожденска школа в иконописта и дърворезбата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44