Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И кметът недоволен от темпа на ремонтите

Ремонтните дейности в района на пристанище „Бургас“ ще бъдат ускорени, обеща пред Радио Бургас кметът Димитър Николов. Градоначалникът инспектира и тази сутрин строителния обект и призна, че не е доволен от скоростта на ремонтите:

„Това е сложен ВиК възел, защото тук минава главният градски колектор, който е строен преди сто години и нашата задача са в момента три неща – първо да ремонтираме да вкараме една нова шахта, в която да сев ключи другия частичен колектор, да направим нов дренажен канал за дъждовните води към пристанището и в същото време да почистим твърдите утайки от фекалните води в тази буквално подземна улица и затова са всичките тези машини, за да не се налага втори път да се затваря центърът на Бургас.“

С около 60% ще се подобри бързото оттичане дъждовните води в района, добави Димитър Николов.

Въвежда се временна организация на движението по бул. "Стефан Стамболов" в Бургас, съобщават от общината. Във връзка със строително - монтажни дейности по бул. "Стефан Стамболов", в участъка от бул. "Никола Петков" до ул. "Тракия", движението на превозни средства по източното платно на булеварда се пренасочва към западното. Така движението по западната част на булеварда става двупосочно. Ремонтните дейности ще продължат до 14 юни. Спирка "Професионална гимназия по химични технологии" се премества в средната разделителна ивица. 
Спирката на автобус № 4 срещу жп гарата е временно затворена. Улицата пред гарата е затворена до пресечката с „Александър Батенберг“ заради ремонта в района. Около входа на пристанището има реорганизация на движението в едната посока. 
Въведена е и нова организация на движението на кръстовището на бул. "Янко Комитов" и бул. "Проф. Яким Якимов". Водачите трябва да преминават през участъка с повишено внимание и да спазват правилата за движение.  Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поредна вандалска проява в детски кът в Бургас

Една от новопостроените детски площадки в комплекс „Меден рудник“ стана обект на вандализъм. Съоръжението се намира в района на блок номер 95, а инцидентът се случва на 19 юни в следобедните часове, посочват от община Бургас. Камерите за видеонаблюдение са заснели група младежи, които са се разположили в беседката на детската площадка. В..

публикувано на 21.06.21 в 13:03

Община Сливен с призив да не се вадят решетките на шахти

Община Сливен оправя призив към подрастващите да преустановят с разрушаващите общинска собственост действия, които могат да доведат до сериозни последствия. Подрастващи любители на екстремното колоездене масово премахват решетки от дъждоприемните шахти по главната улица в Сливен, за да практикуват уменията си. Решетките се чупят и не могат..

публикувано на 21.06.21 в 12:32

Как да дишаме по-чист въздух?

Как да дишаме по-чист въздух? Темата е близка и еднакво важна за всички европейци, независимо в кой край на континента живеят-Бургас, София, Мадрид или Брюксел.  Проблематиката на повечето големи градове също е сходна. Тя бе поставена в рамките на тематичен уебинар от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България..

обновено на 21.06.21 в 12:16

Икона с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови идва в Бургас

И кона та с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига в петък в 9.00 часа в храм "Св. Иван Рилски" в Бургас. Светинята ще остане там до събота за поклонение на християните. В събота  от 18 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. От 19 часа в Културен дом НХК в Бургас ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем..

публикувано на 21.06.21 в 12:02

Велоалеята до "Сарафово" вече е осветена с 50 нови стълба

Вече светят 50-те нови стълба по протежение на велоалеята до „Сарафово“. Те са по-издръжливи на вятър, вода, сол и корозия, с по-голяма яркост и по-висока енергийна ефективност. Новите стълбове са монтирани в участъка от Капаните до Солниците. В съседство се намира една от най-харесваните за практикуване на кайтсърф плажни ивици не само у нас, а и..

публикувано на 21.06.21 в 10:36

Болярово запази всички транспортни връзки между населените места в общината и Елхово

Община Болярово е платила на 100 процента планираната субсидия за нерентабилните междуселищни автобусни превози на транспортните фирми за миналата година. Доказаните пред Министерството на финансите разходи, получената и съответно разплатена с превозвачите субсидия е в общ размер 192 315 лева, толкова, колкото е била и утвърдена с приемането на..

публикувано на 21.06.21 в 09:48
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

С празнична програма отбелязват Деня на Ямбол

На големия християнски празник Свети дух се отбелязва Денят на Ямбол . Учениците няма да са на училище, а от общината са подготвили богата програма. Празничният понеделник започва със Света литургия в най-старата ямболска църква "Света Троица" . Непосредствено след ритуала по издигане на знамената и словото на кмета Валентин Ревански, започва..

публикувано на 21.06.21 в 08:18