Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пловдив чете" и в Културния център на Радио Пловдив

Среща с гръцкия писател Христос Хартомацидис, който е специален гост на фестивала "Пловдив чете", ще се състои в Културния център на Радио Пловдив тази вечер от 17.30 часа.

Неговата книга "Святото дете", издание на "Жанет 45", ще бъде представена от София Несторова. Сред акцентите на "Пловдив чете", който е със седем литературни срещи днес, е и авторската вечер на писателя Александър Секулов в Драматичния театър, където ще се състои и премиерата на филма за него на БНТ 2 "Мостовете на Александър". 

Снимка
Литературният текст "Съновидение за св. Борис Първи" от Анжел Вагенщайн, издание на "Колибри", по който е заснет филмът "Борис Първи", ще бъде представен от Здравко Дечев в Балабановата къща. В Културен център "Тракарт" издателство "Летера" ви кани на две срещи: проф. Клео Протохристова ще говори за номинираната за награда "Хеликон 2014" книга "Въртоп" от Теодора Бургуджиева, а Емилия Каменова за книгата "Изкушението на колекционерката" от Елена Александрова.

В библиотека "Иван Вазов" гостува издателство "Словена" с книгата "Златоградски страници" за историята на Златоград и околията от Ефим Ушев. В Центъра за сценични изкуства Stage 51 бул. "Хр.Ботев" 51-53 (издателство "Парадокс") идва с "Цветя от края на 80-те" – BGРОК история / поезия от Румен Янев и Емил Братанов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.