Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За поредна година "София филм фест" гостува на Габрово

Снимка: София филм фест

За поредна година "София филм фест" гостува на Габрово със селекция от европейски и световни заглавия. Специалното издание на фестивала ще бъде открито тази вечер.

12 филмови заглавия са включени в петдневната фестивална програма. В годината, в която отбелязваме стотния юбилей на българското кино, "София филм фест" в Габрово ще бъде открит с отличения с множество награди български филм - "Урок". Един от актьорите в него, Иван Савов, ще отговаря на въпросите на зрителите в зала "Възраждане", където ще вървят прожекциите.

Любителите на киното ще могат да избират между заглавия със световни номинации и награди.

Директорът на "София филм фест" Стефан Китанов ще открие шестото поред издание на фестивала в Габрово, който продължава до неделя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44