Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В началото на сезона - ремонтират пътя за Сарафово

В началото на летния сезон, от Агенция „Пътна инфраструктура“ са обявили старт на ремонтни дейности по натоварения път, който води към най-големия летен курорт. Движението в двукилометровата отсечка е ограничено в едното платно. Стесненият участък е причина и за образуването на дълги колони от автомобили и в двете посоки. Работниците на обекта не бяха убедени до кога трябва да приключат с дейностите и ни насочват към прекия си началник Петър. Обясняват на журналистите, че се намира в бяла кола, чийто шофьор при вида на репортерите завива в друга посока. В последствие се виждаме с него, а той пояснява, че е геодезист и информацията за дължината на ремонтирания участък е оскъдна.

„Общо е два километра е. Не са кърпежи, цялостна подмяна е. Срокът е някъде в началото на другия месец“

Случайно спрял пътник пък смята, че ремонтът е бил наложителен, дори и с цената на задръствания

„Нека да го направят ремонта. То няма път, няма нищо. Сигурно сега са отпуснали парите, не разбирам. Той, сега, асфалтът е дроб. Този път, от тука, до Сарафово, е много разбит. Хубаво е да го направят“

Опитът ни да се срещнем с директора на Областното пътно управление в Бургас, инж. Митко Порязов, за да разберем до кога ще приключи ремонтът, има ли обходен маршрут и защо е избран летния сезон за дейоностите, бе неуспешен. Верен на традицията си, инж. Порязов не разговаря с репортер и бяхме насочени към страницата на АПИ. От сайта на агенцията се разбира само, че ремонтът е предвиден да приключи до 30 юни. В последствие, от областното пътно управление в Бургас изпратиха на Радио Бургас обходният маршрут, който се препоръчва:

„Посока от Варна за АМ”Тракия”

- 1-9 „Слънчев бряг”- Тънково - Каблешково - Брястовец-Изворище-Миролюбово - Пътен възел „Българово”/АМ Тракия/

Посока от Варна и „Слънчев бряг” за Бургас

-1-9 „Слънчев бряг” - Тънково -Каблешково-Брястовец-Изворище- Банево – Минерални бани – Бургас

-1-9 „Слънчев бряг”- Тънково -Каблешково-Брястовец-Изворище-Миролюбово- Бургас

Посока от София за Варна

- Пътен възел „Българово”/АМ Тракия/-Миролюбово-Изворище-Брястовец- Каблешково - Тънково -1-9 „Слънчев бряг”

Посока от Бургас за „Слънчев бряг” и Варна

- Минерални бани- Банево – Изворище - Брястовец- Каблешково-Тънково - „Слънчев бряг”


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Бургас търси началник за отдел "Превенции и младежки политики"

Община Бургас обявява конкурс за длъжността началник на отдел "Превенции и младежки политики". Кандидатите може да подават документи лично или от упълномощено от тях лице в деловодството на Община Бургас. Изискванията към кандидатите и необходимите документи, които се подават при кандидатстване, са публикувани на адрес:..

публикувано на 29.02.20 в 12:26

Наградиха победителите в кампанията за разделно събиране на отпадъци

Двойно повече хора се включиха тази година в кампанията по разделно събиране на отпадъци, организирана от Община Бургас. Победителят тази година е Пролетина Халачева. Тя е събрала 34 000 точки.  „Тази година реших, че мога да покажа на моите съседи, че трябва да разделяме отпадъците и да ги носим за рециклиране. Покрай контейнерите виждам..

публикувано на 28.02.20 в 17:33
архив

Емил Бурулянов спечели конкурса за главен архитект на Община Бургас

Арх. Емил Бурулянов спечели днес конкурса за главен архитект на Община Бургас. Той получи най-много точки с концепцията си "Посока Бургас 2020+20", в конкуренция с още трима кандидати - арх. Димитър Георгиев, арх. Никола Ликоманов и арх. Свилен Добрев. Решението за избора му бе оповестено преди минути от комисия в състав: Председател - арх. Здравко..

публикувано на 28.02.20 в 17:28
Снимката е илюстративна

От понеделник ул. "Цариградска" и "Средна гора" ще бъдат частично затворени

В периода от 09:00 часа на 02 март (понеделник) до 17:00 часа на 12 март (четвъртък) ще бъде затворена за движение на превозни средства ул. "Цариградска", в участъка от ул. "Цар Калоян" до ул. "Дебелт", и кръстовището, образувано от ул. "Цариградска" и ул. "Дебелт". Във връзка с извършване на ремонтни дейности по ВиК мрежата по ул. "Средна гора" в..

публикувано на 28.02.20 в 17:24

Километрични опашки пред пунктовете за регистрация и пред КАТ в Сливен

Километрични опашки за регистрация на газовите уредби се извиват пред лицензираните пунктове в Сливен. Шофьорите се притесняват от налагането на глоби и масово регистрират газовите си бутилки. В КАТ също има голямо струпване на хора заради пререгистрацията на автомобилите с монтирани такива уредби.  При монтирането на газова уредба на..

публикувано на 28.02.20 в 16:16

Завършиха околовръстния път на Камено

Околовръсният път на Камено е вече отворен. Това съобщи кмета Жельо Вардунски във фейсбук профила си.  "Щастлив съм, че мога най-накрая да се похваля - Околовръстният път на град Камено вече е абсолютен факт! Сбъдна се мечтата на всички каменци! От днес той вече е действащ, изграден е по всички европейски стандарти, една прекрасна придобивка за цялата..

публикувано на 28.02.20 в 15:48
архив

Медицински специалисти от Бургас се включват в националния протест в столицата в неделя

Медицинските специалисти излизат на пореден национален протест. В него ще се включат и представители от Бургас на 1 март.  За разлика от предходните този ще започне през сградата на столичната болница „Пирогов“. По този начин те застават зад своя колежка, която е с административно наказание заради присъствие на протест. Има ли изпълнени..

публикувано на 28.02.20 в 15:38