Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корейски тенор – солист на Държавната опера в Пловдив

| обновено на 16.06.15 в 16:26

Корейският тенор Сунг Куи Парк ще бъде солист на Държавна опера-Пловдив в концерта тази вечер в лятно кино „Орфей”.

Концертът е първият от програмата „Трима тенори от три континента”, които ще изпълняват известни оперни арии и канцонети.

Кореецът Сунг Куи Парк за първи път чува европейска опера, когато е ученик в Корея. Изпълнението е на запис, но чува самият Павароти в „Риголето”! В онзи миг разбира, че операта е неговата любов и страст. 

Следва мечтата си. Завършава в консерваторията „Джузепе Верди” в Милано и остава да живее в Италия. Затова и разговорът с него е на италиански език в превод на Даниел Димитров.

И какво съдбовно съвпадение, дебютът му на сцената е точно с „Риголето”, чието изпълнение някога на Павароти е отключило таланта му. За съжаление, той не успял да се срещне с Павароти, но е срещнал Хосе Карерас, пял е с Пласидо Доминго.

Сунг Куи Парк ще пее за първи път в Пловдив, концертът тази вечер е от 21 ч. в летния театър „Орфей”.

На финала заедно с корееца Сунг Куи Парк, ще излязат и тенорите в следващите два концерта – българинът Стоян Даскалов и австралиецът Марк Фаулър.

Въпреки че да работиш в Италия е много трудно, щастието, когато си на сцената, е неописуемо.

Цялото интервю е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.