Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат екобуси от Моста до Морска гара

От тази събота екобуси ще превозват цяло лято от Моста до бургаската Морска гара и обратно.  Приоритетно  бусовете ще следват графика на първо място на общинския кораб "Анастасия", а след това и на останалите плавателни средства, които возят туристи до остров Света Анастасия.

Новата линия ще се обслужва от екологични бусове, които ползват енергия от соларните панели на покривите си. Те са с 12 места и ще се движат на 15 минути от 09.00 до 21.00 часа през всеки от дните на седмицата. Пътниците ще се таксуват с билетче от 1 лв. в едната посока, което се купува от шофьора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава събирането на номинации за три награди в Сливен

Община Сливен продължава събирането на номинации за наградите „Д-р Иван Селимински”, „Добри Чинтулов” и „Милосърдие” за 2024 година. За наградите „Д-р Иван Селимински” и „Добри Чинтулов“ предложенията се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети, съставени от минимум 20 човека. Всяка..

публикувано на 11.09.24 в 09:55
Слънчев бряг снощи

Гръмотевична буря удари Черноморието

Силна гръмотевична буря удари Черноморието през изминалата вечер. Част от засегнатите райони са Слънчев бряг, Равда, Бургас, Несебър и Варна.  Валежите продължиха около час, придружени от интензивна гръмотевична активност.  Припомняме, че за днес е обявен оранжев код за опасно време в 12 области в Източна България и жълт код за 8 области в централната..

публикувано на 11.09.24 в 09:53

Оранжев и жълт код за валежи в Централна и Източна България, температури до 25°

Оранжев и жълт предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за Централна и Източна България. По Черноморието ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 11.09.24 в 07:44
Пръскане на зелени площи срещу кърлежи

Пръскат срещу кърлежи и комари в Болярово

От  днес в община Болярово ще бъдат обработени пясъчниците за игра в детските и учебните заведения на територията на цялата община. На 17 септември 2024 г. ще бъде извършена дезинсекция срещу комари и кърлежи. Общината призовава хората да  избягват районите, обработвани с препарати, поне за  следващите 24 часа, на които ще има поставени уведомителни..

публикувано на 10.09.24 в 13:14

Приключи ремонтът на детска ясла в квартал „Клуцохор“ в Сливен

Приключи частичният ремонт на Детска ясла №12, улица „Хилендар“ №9 в квартал  „Клуцохор“. Община Сливен започна дейностите през юли тази година в две от групите, намиращи се на втория етаж на детското заведение.  При ремонта са подменени вътрешните дървени прегради с PVC. Сменени са настилките – ламинирани плоскости и теракота, осветителни тела,..

публикувано на 10.09.24 в 13:11

Започва основен ремонт на стария път между Царево и Лозенец

Аварийно-възстановителните работи по стария път, свързващ град Царево и Лозенец стартират от днес, съобщават от пресцентъра на морската община.  Пътят  преминава край с.о Арапя и с.о Оазис. Ремонтът налага временна организация на движението, реверсивно движение в някои отсечки и поетапни затваряния на пътя за движение в участъка между..

публикувано на 10.09.24 в 09:23

Как се справят хората във Воден два месеца след огнения ад и малко преди изборите

През това лято боляровското село Воден доби печална известност. На 17 юли огнената стихия за минути помете къщи, стопанства и градини. Тежката участ на жителите предизвика вълна от съчувствие, а представителите на властта, депутати и политически лидери дойдоха лично да засвидетелстват своята съпричастност и да обещаят помощ. Два месеца по-късно, на..

публикувано на 10.09.24 в 09:12