Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

38 дипломати посетиха скалния град Перперикон

Снимка: БТА

Ръководителите на 38 дипломатически мисии у нас посетиха скалния град Перперикон. Визитата е по покана на министрите на външните работи и туризма Даниел Митов и Николина Ангелкова. С нея беше даден стартът на инициативата два пъти в годината да бъдат организирани туристически маршрути за дипломатическия корпус. 

Дипломатите пристигнаха със съпругите си, а някои с децата си. Десетина от тях бяха представители на мюсюлмански държави, където сега тече свещенният месец Рамазан. Министър Ангелкова им благодари, че независимо от строгите религиозни ритуали, те са част от групата. 

Дипломатическото посещение е първото в Кърджали от 40 години насам. Ръководителите на мисии и семействата им, общо около 80 души, изкачиха стръмната пътека до върха на Перперикон. Техен гид беше проф. Николай Овчаров, който в момента провежда поредните археологически проучвания в скалния комплекс. 

Целта на дипломатическото посещение е, дасе популяризира България, като привлекателна туристическа дестинация. Министерството на туризма е подготвило осем маршрута, които да представят страната ни, но те няма да бъдат показани, докато не се изчистят всички детайли по тях. Според министър Ангелкова, очаква се това да се случи до един месец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.