Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят кръв за намушканата Галина

В тежко, но стабилно състояние се намира 27-годишната Галина Георгиева, която бе намушкана многократно с нож в Бургас, съобщиха от МБАЛ-Бургас. Младата жена все още е с опасност за живота. Тя остава под интензивното наблюдение на лекарите в „Реанимация". Жената е контактна и в съзнание.

От МБАЛ-Бургас се обръщат с призив към гражданите да бъде дарена кръв за младата жена. Всеки, който желае, може да направи това до 14 часа в Отделението по трансфузионна хематология (Кръвния център) към МБАЛ-Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа край Крайморие, осем са ранените (ОБНОВЕНА)

Осем са пострадалите откарани в “Шокова зала” към УМБАЛ - Бургас в резултат на катастрофата, възникнала по пътя Созопол - Бургас, непосредствено след пътен възел “Крайморие”, съобщиха от полицията. Пътният инцидент е възникнал около 19.45 ч. При неустановени до момента причини се е стигнало до сблъсък между микробус “Мерцедес” , управляван от 41..

публикувано на 12.07.24 в 21:05
Снимката  илюстративна

Горят сухи треви и храсти между елховските села Гранитово и Мелница (ОБНОВЕНА)

Разпространението на пожара между елховските села Гранитово и Мелница е ограничено към населените места, но борбата с огъня продължава. На мястото са пет противопожарни автомобила и 20 огнеборци. Включени са и гранични и горски служители В утрешния ден в потушаването ще се включат военни и тежка верижна техника. Над 1000 декара сухи треви и храсти..

публикувано на 12.07.24 в 20:47

В Болярово продължава жътвата на пшеницата

Жътвената кампания в Община Болярово при ечемика е приключила при среден добив 520 кг от декар, съобщиха от администрацията. Жътвата на пшеницата продължава. Пожънати са 65 000 декара, при среден добив 520 кг/декар. Неприбраната реколта от пшеница е 10 %. От засятата рапица в регион Болярово -18 083 декара са пожънати 12 000, при среден добив 220..

публикувано на 12.07.24 в 16:47

Три терена във „Възраждане“ събират най-голямо одобрение за изграждането на етажен паркинг

Три терена във „Възраждане“ събират най-голямо одобрение в анкетата на Община Бургас за изграждането на етажни паркинги там. В допитването са участвали 1686 души, близо 11 % от регистрираните по настоящ адрес лица в жилищния комплекс към 2024 г. Проучването е направено чрез лични интервюта и онлайн разпространена анкетна форма.  От..

публикувано на 12.07.24 в 16:28

Напредва ремонтът на Дюлинския проход

Напредва основният ремонт на 34 км от път III-906 през Дюлинския проход. Реконструкцията на участъка от Старо Оряхово до Гюльовца стартира в средата на месец май т. г. Пътната отсечка е важна за Черноморието, защото свързва области Варна и Бургас и е алтернативен маршрут на Обзорския и Айтоския проход. В момента на обекта се извършват земни работи,..

публикувано на 12.07.24 в 16:22

„Напоителни системи“ разработи е-Регистър на поливните площи

„Напоителни системи“ разработи първия електронен Регистър на поливните площи в България. Той създава възможност за бърз и лесен достъп до справка за услуга, извършвана от Дружеството. С него ще се поддържа дигитализирана база данни за размера на площите за поливане и водоизточника, чрез който се осигуряват водните маси. Регистърът е съобразен с..

публикувано на 12.07.24 в 15:50

Изложба припомня европейските етнически карти за Македония

Изложба, която ще гостува на 15 юли, понеделник в Бургас, показва Македония в европейската етническа картография (средата на XIX в. – Балканските войни 1912 – 1913 г.). Тя е дело на проф. Иван Илчев, ръководител на Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“. Експозицията включва табла с десетки етнографски карти, най-вече на..

публикувано на 12.07.24 в 15:30