Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Какво ще е бъдещето на "Корал"?

Снимка: Kiril Peychev lozenets-blacksea com

Трима инвеститори кандидатстваха за първата екоконцесия в България- за емблематичния плаж „Корал“. Защо емблематичен, защото този плаж се превърна в емблема на гражданското общество, което години наред води битки за опазването му без бетонно строителство, без ваканционни селища и платени чадъри. За  да бъде легитимна тази битка беше създадено и гражданско сдружение „Да спасим Корал“. Ще остане ли плажът див, и без платени екстри, и след отдаването му на концесия?

До плажа „Корал“ в момента се стига по черен горски път. Табела, че зоната е неохраняема, както и указателни табелис  името на местността няма. Често колите се лутат из гората, докато открият правилната посока към плажната ивица. Край плажа няма паркинг, затова автомобилите се оставят между пясъчните дюни, а често и направо върху тях. Освен коли, върху пясъчните дюни и в гористата местност има разпънати десетки палатки и разположени между дърветата каравани. Целият район е замърсен от изхвърлени хранителни отпадъци, кутии, кашони их върчащи полиетиленови торбички.

Самонастанилите се туристи обаче не намират нищо нередно в импровизираното „диво“ къмпингуване…

Чуйте в звуковия файл репортажа на Даниела КостадиноваНовините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Затварят част от ул.

Заради ремонт, кръстовище в центъра остава затворено за пет дни

По бургаската улица "Климент Охридски" ще бъде въведена временна организация на движението, съобщават от Община Бургас. Това се налага заради извършване на ремонтни дейности на ВиК мрежата. Преминаването на автомобили ще бъде забранено през кръстовището, образувано от ул. „Климент Охридски“ и ул. "Патриарх Евтимий ". Ограничението ще бъде..

обновено на 08.03.21 в 08:17

ЕС променя правилата на играта при цифровите услуги и пазари

Закон, който Австралийският парламент прие задължава технологичните гиганти да възмездяват медиите за публикуване на създадено от тях съдържание. Благодарение на него, се очаква двете водещи компании в дигиталния сектор Google и Facebook, да инвестират десетки милиони долара в споразумения за ползване на местно съдържание. Това доведе и до..

публикувано на 08.03.21 в 08:00

От днес започва изплащането на пенсиите

Изплащането на пенсиите за март и еднократните допълнителни суми от 50 лева към тях ще бъде в периода между 8 и 22 март. Допълнителната сума от 50 лева ще получат около 2,1 милиона пенсионери. Тя ще се изплаща за пореден месец на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. За изплащането на допълнителните суми за периода януари-март..

публикувано на 08.03.21 в 07:32

Димитър Николов е новият кмет на Трояново

 Димитър Андонов  Николов  спечели балотажа в  село Трояново, община Камено, с 282 гласа. Той бе издигнат от инициативен комитет и заема мястото на починалия от ковид  кмет Андон Николов. За Галина Христова от ПП ГЕРБ  гласуваха 231 жители. Отчетената избирателна активност е 51.21%. Право на глас имаха 1033  избиратели.

публикувано на 07.03.21 в 23:33

Полицията проверява сигнал за нарушение на изборното законодателство в село Трояново

В ОИК Камено е  постъпил сигнал от  Инициативния комитет, издигнал  единия от кандидатите за кмет на Трояново. Посочва се, че в горната махала от черен автомобил са отправяни заплахи към гласоподавателите и е нарушено свободното им право на избор в Деня за размисъл.  Настоява се да бъдат предприети необходимите мерки от съответните институции за..

публикувано на 07.03.21 в 14:37

Творчеството - всекидневен кръговрат в социално предприятие в Трявна

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания, показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. В нея участват и социални предприятия и хора с увреждания...

публикувано на 07.03.21 в 15:00

Ротаракт клуб – Бургас с инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“

За първа година Ротаракт клуб – Бургас Пиргос организира благотворителна кампания под надслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“, Община Бургас и известна бургаска фирма за цветя. Тя ще се проведе едновременно в 11 града на България и общо 20 Ротаракт..

обновено на 07.03.21 в 09:45