Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания набира дарения за първия православен храм в с. Руен

Започва кампания за набиране на средства за довършване на строежа на православен храм „Св. Вмчк Георги” в село Руен. През март 2015 година започна строежът на първата църква в общинския център.  Селото е с население близо 2700 души. Идеята за православен храм, съществува от доста години, но реализацията започва едва сега от местни дарители. На този етап църквата е на груб строеж и сега се прави основният купол.

Остава да бъде построена камбанарията и закупена камбана, измазване на фасадата и вътрешността, оформление на двора, изографисване на храма, църковна утвар и обзавеждане, закупуване на богослужебни книги. Община Руен съдейства за осигуряване на терен, а строителната бригада е от местни жители.

Банкова сметка на настоятелството:

 Титуляр: Храм Свети Георги

IBAN: BG65 UNCR 7000 1522 2476 42

BIC: UNCRBGSF

Или на касиера на настоятелството

ГЕЛА НИКОЛОВА ПАСКАЛЕВА, с. Руен, тел.: 0887 617 724

За повече информация можете да се обръщате и към свещеноиконом Ромил Негозов, тел.: 0895 540 077




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

До 10 октомври се затваря в Бургас част от улица "Пробуда"

Поради ремонтно-възстановителни дейности на битово-фекална канализация по ул. „Пробуда“, от 10:00 часа на 02.09.2024 г. до 10.10.2024 г. се затваря за движение на превозни средства участъкът от ул. „Уилям Гладстон“ до ул. „Ивайло“, съобщи Община Бургас. Оттам призовават да се спазва временната организация на движение, както и използването на..

публикувано на 01.09.24 в 22:48
Снимката е илюстративна

С един час закъснява бързият влак от Бургас за София

Експресен влак номер 3684 от Бургас за София престоява на гарата в морския влак вече повече от час. За това сигнализира слушател на БНР Бургас. Влакът е от новите композиции, които БДЖ пуснаха преди два месеца и които изминават разстоянието София-Бургас за 5 часа и 55 минути.  Влакът е трябвало да тръгне в 16 часа и да е в столицата в 21:55 часа.  При..

публикувано на 01.09.24 в 16:44

Отново стрелят с пушка по патици в река Тунджа

За поредна стрелба с въздушна пушка по патици в река Тунджа сигнализира собственик на заведение в градския парк на Ямбол. Последният случай е от тази сутрин. Инцидентът днес е от около  8 часа, но не е първият, подчерта управителят  на ресторант „Златен рог“ Орлин Аврамов. „Сутринта стреляха от отстрещната страна, от към блоковете с въздушна пушка...

публикувано на 01.09.24 в 15:40

Още дърва за огрев ще бъдат предоставени на село Воден

Дърва за огрев повторно ще бъдат предоставени на домакинствата от село Воден, пострадали при големия пожар през юли. Според, решението на общинския съвет, се полагат по 5 кубика на семейство. Огнената стихия, преминала през село Воден, в средата на юли, е унищожила и предоставените вече дърва за огрев на много домакинствата.  В момента се уточнява..

публикувано на 01.09.24 в 15:11

За над 2 млн. лева ще ремонтират Младежкия дом в Бургас

Обществена поръчка е обявена за проектиране, строителство и авторски надзор за внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на Младежкия културен център на ул. „Уилям Гладстон“ в Бургас. Прогнозната стойност на дейностите е над 2 164 000 лв. Средствата ще бъдат осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост.  Сградата е..

публикувано на 01.09.24 в 15:00

Паметник на цар Иван Александър откриха до крепостта Русокастро (СНИМКИ И ВИДЕО)

Монумент на цар Иван Александър беше официално открит на до крепостта „Русокастро“. Това е първият паметник посветен на владетеля от Второто българско царство. Тук той печели победа срещу войските на византийския император Андроник III. Тя е и последната за Средновековна България преди падането й под турска власт. На откриването присъстваха..

публикувано на 01.09.24 в 14:46

Нови правила за детските столчета от днес

От 1 септември 2024 година ще се използва само един стандарт за столчетата, в които децата се движат в автомобила. Това е R129 стандарт. Той взема предвид височината на детето, вместо теглото, както беше при предходния  R44. Това позволява по-прецизно и точно позициониране на малкия пътник, коментира за РСЗ Радослава Митрова от НПО Деца на..

публикувано на 01.09.24 в 09:30