Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско Бийт "води" в града James Arthur, Little Dragon и още куп звезди

Едноименният пирински курорт от днес отново е сцена с вход свободен

Освен джаза (вече 18 години) , освен операта и  театъра, освен бохемите, които вече "си имат" фестивали в Банско, от днес още едно събитие привлича вниманието - Bansko Beat.

Всичко започва от 17 часа на сцената на площада. Първоначалната идея беше всичко да се случи в пространството около станцията на лифта и достъпът да е с билети, но - за щастие - общината (която подкрепя много сериозно това първо издание на фестивала - и финансово, и дори с видео обръщение от страна на кмета) реши да премести концертите на централния площад и всички те да са безплатни.
А "компанията" е наистина впечатляваща - и Джеймс Артър, Little Dragon, и Мо'Horizons и веселяшките реге музиканти от Mo'Kalamity, и Jeremy? (вече от "наша страна"), и още, и още...

За да ни разкажат повече, в студиото на нашето Радиокафе дойдоха Таня Конакчиева от организаторите на Банско Бийт и слънчевата Поли Генова, която ще бъде водеща на двете фестивални вечери. И при това ще представи една съвсем нова своя песен с "уникалните момичета от моята група ЛаТиДа"... До последния момент преди ефира Поли Генова слушаше различни групи и изпълнители от "лайн-ъп"-а и продължаваше да прави музикални открития за себе си.

Чуйте разговора
- за да разберете как успехът на Банско Бохеми фестивала съвсем наскоро е довел до факта, че Банско Бийт ще е със свободен достъп, за да научите повече за концертните вечери и зоната за забавления, която ще съпътства целия фестивал, да чуете коя е групата, която Поли Генова все още не е слушала на живо и за да се убедите сами, че Банско е сред основните "играчи" на картата на този уикенд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия