Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опера оглася Античния театър

Фестивалът OPERA OPEN отново е в Античния театър поради изключително силния зрителски интерес. От днес до 24 септември на Античния театър ще бъдат представени 5 спектакъла. Пловдивската опера е подбрала само любими музикални заглавия за публиката в есенното продължение на фестивала. 

Тази вечер ще бъде повторен гала спектакълът VIVA L'OPERA, VIVA LA MUSICA с откъси от известни италиански опери като "Риголето", "Травиата", "Набуко", "Севилският бръснар" с диригент Лучано Ди Мартино.  В афиша на 1 септември е премиерното заглавие "Кармен", осъществено от международен екип, което надмина по посещаемост фаворита на публиката – "Аида".

Друго предпочитано заглавие в летните вечери на Античния театър е "Кармина Бурана" с диригент Диан Чобанов. Мултимедийният спектакъл на 8 септември е с участието на балет "Арабеск”. Формацията ще изпълни и прочутото  "Болеро" по музика на Равел, с хореографията на легендарната Маргарита Арнаудова. "Болеро" не слиза от афиша на  "Арабеск" от премиерата си през 1987 г. и е "обиколил света" с почти всички турнета на трупата. 

На 15 септември любителите на оперетата ще гледат "Хубавата Елена" от Офенбах. Спектакълът е копродукция на Пловдивска опера и Национален музикален театър "Стефан Македонски". Сцената на Античния театър в Пловдив ще послужи за естествен декор на действието, което се развива в антична Троя. Това е девета адаптация на произведението за оперетния театър. Фестивалът ще отбележи и 10 години от кончината на незабравимата Гена Димитрова с предствлението "Набуко" на 24 септември. Партията на Абигейл ще изпълни солистката на Софийска опера Баясгалан Башням. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.