Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габрово се включва в националната кампания "Откривай България", посветена на Детската Евровизия

Снимка: www.nag-school.org

Габрово се включва в националната кампания "Откривай България", посветена на предстоящия международен песенен конкурс Детска Евровизия, на който страната ни ще бъде домакин.

Деца на различна възраст ще рисуват забележителности от своя край и така ще се присъединят към своите връстници от другите 12 града на страната - участници в кампанията.

Габрово е един от 13-те български града-домакини на националната кампания, посветена на 13-тото издание на предстоящия през ноември песенен конкурс. Габровските деца, заедно с художничката Елиза Ковачева, ще рисуват емблематичната Априловска гимназия - първото светско училище в България с паметника на благодетеля Васил Априлов. Картините им ще бъдат своеобразна покана към техните европейски приятели, участници в Детската Евровизия. В инициативата ще се включат и деца, които пресъздават Габрово върху коприна. Тяхното начинание продължава в празничната година, в която се отбелязват 155 години откакто селището край Янтра е обявено за град.

По-късно днес, пред храм-паметника "Свети Александър Невски",Крисия ще представи за първи път пред публика химна на Детска Евровизия 2015 година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44