Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международният театрален фестивал "Забранено за възрастни" започва в Смолян

Снимка: БГНЕС

4-тото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика "Забранено за възрастни" ще се проведе в Смолян от днес до 9 октомври.

12 театрални, танцови и улични спектакъла за деца и младежи от България, Швеция, Словения, Чехия и Холандия ще имат своите представления в Смолян, Девин, Златоград, селата – Бостина, Смилян, Средногорци, Лясково – и др. 

Представленията са насочени към семейната публика и целят да създадат навици у местните за съвместни посещения на деца и родители на театрални и танцови постановки – традиция, която никога не е съществувала в региона поради липсата на професионален куклен театър, каза режисьорът Петър Тодоров. 

Цените за спектаклите в Смолян са 3 лева за деца и пенсионери, и 6 лева за възрастни. Билети ще се продават на касата на Театъра в Смолян от 16 до 18 часа, както и преди всяко представление. Представленията на открито са с вход свободен.

Фестивалът ще се открие тази вечер пред сградата на Театъра със спектакъла на Дуо "Палячи" – "Incendo", а след това на голяма сцена на театъра Държавен куклен театър Бургас ще представи номинираната за "Икар 2015" постановка по пиесата на Валери Петров – "Пук".

Фестивалът се организира от Фондация "За Родопите" и Община Смолян със съдействието на Фондация "Америка за България" и други.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.